DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Mesut Özil'in yeni adresi ortaya çıktı! Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar
23 okunma

Mesut Özil'in yeni adresi ortaya çıktı! Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

Futbolu bıraktıktan sonra kariyerini nasıl devam ettireceği büyük merak konusu olan Mesut Özil'in yeni adresi ortaya çıktı. Tecrübeli futbol adamının yeni...

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:34
Mesut Özil'in yeni adresi ortaya çıktı! Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ümraniyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Ünal Memiç, takımın son durumu, kulüp eski CEO’su Nicolas Anelka ile yolların ayrılması, Mesut Özil ile ortak altyapı projesi, finansal sürdürülebilirlik ve kulübün hedefleri hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

Memiç, ligde 6 puanla 6. sırada bulunan Ümraniyespor’un şu anki performansından memnun olduklarını belirtti. “Başlangıçlar çok önemlidir. 3 haftada 6 puan topladık ve 6. sırada yer alıyoruz. Gayet iyi bir durum, beklediğimiz yerdeyiz” dedi.

**Anelka ile Yolların Ayrılması**

Anelka’nın ayrılığının nedenlerini açıklayan Memiç, yeni yönetimin 28 Haziran’da göreve geldiğini ve Anelka’nın zaten kulüpte görevli olduğunu söyledi. “Anlaşmazlıklar yaşandı ve Anelka, kulübün vizyonunu değiştirmede başarılı olamadı. Biz de göreve geldiğimizde bu durumu fark ettik. Anelka’nın CEO’luk yapmaktan çok oyuncu transferine odaklanması, sportif direktör ve teknik direktörün rolünü azaltıyordu. Biz de bu durumu engellemek istedik. Anelka, ayrılık kararını sosyal medya hesaplarından duyurdu ve çirkin ifadeler kullandı. O dönem UEFA borçları ile ilgili yanlış bilgiler paylaştı. Bizim göreve gelmemizin en önemli sebeplerinden biri de sürdürülebilir bir ekonomi yaratıp borçları kapatmaktı. Anelka’nın açıklamalarının ardından 3 gün içinde tüm borçlarımızı kapattık. Planlanan bir programdı ve Anelka da bunu biliyordu. Bu durumu görünce, ‘Güçlü geliyorlar, paraları ödeyecekler, 2 gün sonra bir şey söyleyemeyeceğim’ diye düşünmüş olabilir.” dedi.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

**CEO Modelinden Vazgeçildi**

Memiç, Anelka’nın ayrılığının ardından CEO modelinden vazgeçtiklerini ve sportif direktörle birlikte takımın kadro yapısını oluşturduklarını ifade etti. “Takım bütçemiz 3 milyon Euro. Çok mütevazı bir kadromuz var. Transferlerde ekonomik gerçekleri ve takımın dinamiklerini göz önünde bulundurduk. Aşırı maliyetli transferlere girmedik.” dedi.

**Sürdürülebilir Ekonomi**

Memiç, kulübün finansal sağlamlığını vurguladı. “Kısa vadede yeni yönetim birçok şeyi başardı. Stadın durumu, sponsorluklar, sürdürülebilir ekonomi için yeni firmalarla iş birliği yapıldı. Ekonomi, bu işin temelini oluşturur. Güçlü bir ekonomi olmadan devamlılık sağlanamaz. Futbolda başarı için öncelikle ekonomik istikrar şarttır. Kulübün tüm çalışanlarından yönetime kadar herkesin mutlu olması gerekir. Mutlu bir ortam, motivasyonu artırır ve daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.” dedi.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

**Mesut Özil ile Ortak Altyapı Projesi**

Memiç, Mesut Özil ile birlikte bir altyapı ve tesis projesi gerçekleştirdiklerini açıkladı. “Belediyenin tahsis ettiği araziye Mesut Özil, bir altyapı tesisi kurmak için teklifte bulundu. Biz de bu teklifi kabul ettik. Mesut Özil gibi bir marka ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje, bağımsız bir Mesut Özil okulu değil, Ümraniyespor ile entegre olacak bir organizasyon. Mesut Özil, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde oynamış önemli bir isim. Amacı, Almanya’daki altyapı sistemini Türkiye’ye getirmek. Maddi beklentisi yok. Proje kapsamında bir otel, iki saha, altyapı tesisleri ve antrenman sahaları yer alacak. Otelin işletmesi Ümraniyespor’a, altyapı tesisinin işletmesi ise Mesut Özil’e ait olacak. Proje son aşamaya geldi.” dedi.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

Memiç, Mesut Özil’in tek amacının Avrupa’daki altyapı sistemini Türkiye’ye getirmek olduğunu vurguladı. “Avrupa’da nüfusu bizimkiyle kıyaslanamayacak kadar az ülke var, ama onların futbolcuları bizimkinden çok daha iyi. Dolayısıyla Mesut Özil ile birlikte Türkiye’de bir futbolcu yetiştirme merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

**Transfer Çalışmaları**

Memiç, takımın kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarının devam ettiğini belirtti. “Eksiklerimizi tamamlayacağız. Transferlerde ekonomik durum, takım yapısı ve teknik direktörün isteği göz önünde bulundurulacak.” dedi.

**Süper Lig Hedefi**

Memiç, Süper Lig’e çıkmayı hedeflediklerini açıkladı. “Hedefimiz büyük, iddialı bir cümle. Ama buraya geldikten sonra Süper Lig’i düşünmemek mümkün değil. Her takımın hayali Süper Lig’dir. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

**1. Lig’in Zorluğu**

Memiç, 1. Lig’in Süper Lig’den daha zorlu bir lig olduğunu belirtti. “O günkü şartlar, futbolcuların psikolojisi, ruh hali ve isteği, maçın sonucunu etkileyebilir. Futbol artık eskisi gibi tamamen teknik değil, atletizm çok önemli. Bunu Galatasaray’ın Young Boys maçında gördük. Young Boys ligde sonuncu olmasına rağmen Galatasaray ile çok iyi bir mücadele etti. Türkiye’de de birçok kulüp, futbolcuların atletizm eksikliğinden dolayı zorluk çekiyor.” dedi.

**Altyapı Sisteminin Önemi**

Memiç, altyapı sisteminin önemini vurguladı. “Hedefimiz altyapıyı Mesut Özil ile birlikte geliştirmek. Genç futbolcular yetiştirip dünya pazarına sunmak. Mesut Özil’in Real Madrid ve Arsenal gibi önemli kulüplerle bağlantıları var. O buraya bu sistemi kurduğunda, o kulüpleri de buraya getireceğiz. Organizasyonlar ve hazırlık maçları yapacağız. Aslında işin temeline indik. Kaynak var, ama sabır yok. Sabır olmayınca eldekini harcıyorsun. Türkiye’de futbol yönetiminde de aynı durum var, yöneticiler sürekli değişiyor.” dedi.

Mesut Özilin yeni adresi ortaya çıktı Futbol kariyerini bitirmişti, şaşırtan karar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP