DOLAR 34,0812 0.18%
EURO 38,0752 0.01%
ALTIN 2.840,870,43
BITCOIN 21767252.89072%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Meslek Lisesi Mezunu Gamze Uygun, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Birincilikle Bitirdi
8 okunma

Meslek Lisesi Mezunu Gamze Uygun, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Birincilikle Bitirdi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:31
Meslek Lisesi Mezunu Gamze Uygun, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Birincilikle Bitirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinoplu Gamze Uygun, meslek lisesinden mezun olduktan sonra büyük bir azimle çalışarak hayallerini gerçekleştirdi. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Uygun, mezuniyet töreninde yaşanan duygusal anları paylaştı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde konuşan 23 yaşındaki Uygun, bu başarının kendisini gururlandırdığını dile getirdi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Uygun, zorlu bir yolculuk geçirdiğini ancak pes etmediğini belirterek, “Herkesin bir hikayesi var. Benim hikayemi değiştiren şey ise inanmaktı.” dedi.

Uygun, çocukluğundan itibaren zorluklar yaşayan annesine destek olmak için hukuk okumaya karar verdiğini anlattı. Ancak yolunda engeller çıktı, hayal kırıklıkları yaşadı. Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite sınavında istediği sonucu alamayan Uygun, yılmadı. 432 binincilik sırasıyla mezun olduktan sonra bir yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışarak sınavını 21 bine çekti ve SAÜ Hukuk Fakültesi’ni kazandı.

Uygun, babasının kanser teşhisiyle sarsıldığını ancak babasına söz verdiği için eğitimine devam ettiğini söyledi. “Okuluma devam edip etmeme kararını verirken babama söz vermiştim. Ben okulumu bitirecektim, o da bu hastalığı yenecekti. Kalbim babam, sana verdiğim sözü tuttum.” dedi.

Annesi Hanife Uygun ise kızının inatçı ve azimli kişiliğini anlattı. “Gamze’nin hayali Hukuk Fakültesi’ni bitirmekti ve bugün bunu başardı. Gözlerimde yaşlarla izledim kızımın konuşmasını. Biliyorum ki çok zorlandı, çok yoruldu, çok emek verdi. Gamze benim güçlü kızım, kalbi kendisinden büyük kızım.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al ise Uygun’un başarısına hayran kaldığını belirterek, “Müthiş inanmışlık ve azmin başarısı… Hayat zorluklarla dolu ve öğrencimiz bu zorlukları tek tek aşarak bugünlere gelmiş.” dedi ve Uygun’u ve ailesini tebrik etti.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Meslek Lisesi Sinop Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP