DOLAR 34,0330 -0.1%
EURO 38,0239 0.28%
ALTIN 2.826,410,86
BITCOIN 21459645.74255%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Mersin’in Kızkalesi’nde Tatilcilerin Yoğunluğu Dikkat Çekiyor
9 okunma

Mersin’in Kızkalesi’nde Tatilcilerin Yoğunluğu Dikkat Çekiyor

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:56
Mersin’in Kızkalesi’nde Tatilcilerin Yoğunluğu Dikkat Çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in göz bebeği Kızkalesi, sıcacık havası ve ılık deniziyle yaz tatilcilerinin uğrak noktası oldu. Özellikle bu yıl, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Kızkalesi’nde yoğunluk gözlemlendi. Tatilciler, serinlemek için kendilerini denizle buluştururken, bu renkli tablo dron ile havadan görüntülendi.

Akdeniz’e uzanan 321 kilometrelik sahiliyle bilinen Mersin, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatilcileri ağırlıyor. Unesco Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Korykos Antik Kenti’nin önemli bir parçası olan Kızkalesi ise bu yoğunluğun en yoğun yaşandığı yer oldu. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen tatilciler, 32 dereceye ulaşan deniz sıcaklığında serinlemek için özellikle sabah ve öğleden sonra denize giriyorlar.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirtti. “Şu anda otellerde doluluk oranımız yüzde 70’lerde. Fransa ve İngiltere’den yoğun bir şekilde gurbetçilerimiz geliyor ve Eylül ayı için de rezervasyonlarımız mevcut,” dedi.

Öztop, son 50 yılın en sıcak Temmuz ayını yaşadıklarını da vurguladı. “Şu anda Ağustos ayındayız ve deniz sıcaklığı 32 derece. Misafirlerimiz genellikle 12:00 ile 15:00 arası denize girmekten kaçınıyor. Sabah 12’ye kadar ve akşam 16:00’dan sonra denizin tadını çıkarıyorlar,” diye ekledi.

Rusya’dan ailesiyle birlikte tatil için Kızkalesi’ni tercih eden Svetlana Nizhnik, bölgenin muhteşem bir yer olduğunu belirterek gelmek isteyen herkese tavsiyede bulundu. Tatilcilerinden İsmet Özdemir ise Kızkalesi’nin adına uygun güzel bir yer olduğunu belirtirken, denizin ve insanlarının da güzel olduğunu ekledi.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala aileleriyle birlikte tatil yapan çocuklar da arkadaşlarıyla denizin keyfini çıkarıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızkalesi mersin Tatil Hava Durumu Yerel Haberler Turizm Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.