DOLAR 34,1653 -0.11%
EURO 37,8287 -0.02%
ALTIN 2.907,74-0,53
BITCOIN 2069552-0.76772%
İstanbul
20°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mersin’deki Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nekropolü Turizme Hazırlanıyor
3 okunma

Mersin’deki Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nekropolü Turizme Hazırlanıyor

ABONE OL
Ekim 3, 2024 10:48
Mersin’deki Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nekropolü Turizme Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaiussa Sebaste Antik Kenti, 2 bin 200 yıllık geçmişi ve 29 yıldır süren kazılarla gün yüzüne çıkarılan muhteşem bir tarih hazinesi. Bu antik kent, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir liman kenti olarak varlığını sürdürmüş. Şimdi ise turizme hazırlanıyor.

Bu yılki kazı sezonunda, Kilikya bölgesinin en büyük Nekropolü temizlik çalışmalarıyla ziyaretçilere açılmak üzere hazır hale getirildi. Nekropol, 2 bin 200 yıl öncesine ait, önemli kişilerin ve aile bireylerinin mezarlarını barındırıyor. Çeşitli tipolojilerdeki mezarlar, yapılan temizlik çalışmalarıyla tekrar ortaya çıkarıldı.

Kazı Başkanı Dr. Asena Kızılarslanoğlu, Nekropol’ün temizlik çalışmalarından sonra gezilebilir hale geldiğini ve ziyaretçilerin farklı mezar tiplerini yakından inceleyebileceklerini belirtti. Nekropol’ün turizme açılması, ziyaretçiler için antik dönemin ölü gömme gelenekleri hakkında bilgi edinme fırsatı sunacak.

Antik Roma yolunun da temizlenmesiyle, ziyaretçiler Nekropol’ü gezerken aynı zamanda bu tarihi yolu da keşfedebilecek. Dr. Kızılarslanoğlu, bu yolun Kızkalesi’ne kadar uzanan bir trekking rotası olarak planlandığını ve yol üzerindeki iki kilise ile birlikte Elaiussa Sebaste ve Kızkalesi’nin mezar mimarisini sunacağını ifade etti.

Kentin Nekropol’ünün turizme açılması, ziyaretçilerin antik dünyaya daha yakından tanıklık etmelerini sağlayacak önemli bir adım. Dr. Kızılarslanoğlu, ilerleyen sezonlarda restorasyon çalışmaları ve bilgilendirme tabelalarıyla ziyaretçilerin Nekropol’ü daha da keyifli bir şekilde keşfedebileceklerini belirtti.

Mersin'deki Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nekropolü Turizme HazırlanıyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL İBRAHİM VARLI – Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Kültür Mersin Turizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.