DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mersin’de İkiz Bebekler Ambulansta Dünyaya Geldi
20 okunma

Mersin’de İkiz Bebekler Ambulansta Dünyaya Geldi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:45
Mersin’de İkiz Bebekler Ambulansta Dünyaya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’de yaşayan Nesrin Gümüş, 5 yıl önce ilk oğlunu ambulans içinde dünyaya getirmişti. Şimdi ise, ikiz bebeklerini yine sağlık kuruluşuna ulaşamadan, 112 ekibinin yardımıyla yolda doğurdu.

39 yaşındaki Gümüş, 11 Temmuz günü Mezitli ilçesindeki evinde doğum sancıları başladı. Eşi durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi ve 29 haftalık hamile olan Gümüş’ün evine Mezitli 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonundan bir ekip gönderildi.

Acil tıp teknisyeni Osman Özer’in kullandığı ambulansla hastaneye götürülmeye çalışan Gümüş’ün erken doğum riski nedeniyle, paramedik Fatma Üçüncü ve Zeynep Öztürk, ambulansı hızlıca doğuma hazırladı.

Sancıları artan Gümüş, sağlık ekibinin başarılı müdahalesiyle ikiz bebeklerini, Furkan ve Seher’i, yolda dünyaya getirdi.

Prematüre ikizler, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kuvöze alındı.

5 yıl önce de aynı anneye ambulans içinde doğum yaptığını anlatan Özer, iki doğuma tanık olmanın şaşırtıcı olduğunu söyledi. “Doğum başladığında aracı durdurdum. İki doğumda da bebekler gözlerini ambulans içinde, kucağımızda açtı,” dedi.

Paramedik Fatma Üçüncü, doğum anını şöyle anlattı: “Komuta merkezinden doğum anonsu aldık. Osman Özer, annenin daha önce doğumuna gittiği için adresi biliyordu. Hemen eve gittik. Annenin ağrısı ve sancısı vardı. Hastayı ambulansa alıp gerekli sağlık kontrollerini yaptık. İlk olarak kız, sonra oğlan çocuğu dünyaya geldi. Kızı kucağıma aldım. İkiz bebeklerim olduğu için o an aynı duyguyu tekrar yaşadım. Onları sağlıklı görmek çok güzel duygu.”

Zeynep Öztürk ise, ilk kez ambulansta doğumla karşılaştığını ve panik olan anneyi sakinleştirmeye çalıştıklarını söyledi. “İlk doğumu gerçekleştirdikten sonra anne ‘İkincisi de geliyor’ dedikten sonra heyecanlandık. Annenin yaşı, doğum sayısı, ikiz gebelik ve erken doğum riskleri olmasına rağmen doğumu sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

10 çocuk annesi Nesrin Gümüş, bebeklerini kucağına aldığı için mutlu olduğunu dile getirdi. “Benimle ilgilenen sağlık ekibi çok anlayışlıydı. Biraz heyecanlandığım için sakinleştirdiler. Allah razı olsun bizi ziyaret ettiler,” dedi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, aileyi ve sağlık ekibini tebrik etti.

mersin Gümüş Sağlık Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP