DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21540450.37424%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Merak edip açtığı muskadan dökülen cıva 3 kişiyi hastanelik etti
5 okunma

Merak edip açtığı muskadan dökülen cıva 3 kişiyi hastanelik etti

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:43
Merak edip açtığı muskadan dökülen cıva 3 kişiyi hastanelik etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki bir çocuk, nazara karşı koruma amacıyla boynuna taktığı civalı muskayı merak ederek açtı. Muskadan dökülen civa, çocuğa ve çocuğa yardım etmek için müdahale eden annesine ve evdeki bir kadına temas etti.

ÜÇ KİŞİ ÖZEL KIYAFETLİ EKİPLER TARAFINDAN HASTANeye KALDIRILDI

Olay, Kuşadası ilçesi Ege Mahallesi’nde meydana geldi. 14 yaşındaki S.B. isimli çocuk, boynundaki muskayı merak ederek açtığı sırada içindeki civa çocuğun üzerine döküldü. Çocuğun annesi P.B. ve evde bulunan M.K. isimli kadın da çocuğa yardım etmek isterken civa ile temas etti.

112 Acil Servis’e yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, özel kıyafetlerle çocuğu, annesini ve kadını Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan üç kişinin tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtiliyor.

Olayın ardından eve AFAD ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, özel yöntemlerle temizlik çalışması gerçekleştirdi.

img

Kartal sezonu 3 puanla açtı

img

Yavru kedileri, fırçayla defalarca vurarak öldürdü

img

10 dakikada dünyanın öbür ucunu salladı

CİVA TEHLİKESİ

Cıva, son derece tehlikeli bir maddedir. Çok küçük miktarlarda bile sinir sistemine zarar verebilir. Merkez sinir sistemi ve böbrek sistemini doğrudan etkileyen civa, gelişim bozukluklarına, hareket ve beyin işlevi bozukluklarına yol açabilir. Kolayca buharlaşarak havada renksiz bir buhar haline gelebilen civa, bu özelliğiyle gizli bir toksindir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Çocuk Aydın AFAD Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.