DOLAR 34,2968 0.37%
EURO 37,5187 -0.02%
ALTIN 2.908,490,67
BITCOIN 20990510.69725%
İstanbul
22°

AZ BULUTLU

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Meloni ve Zelenskiy Ukrayna'nın "Zafer Planı"nı görüştü | Dış Haberler
8 okunma

Meloni ve Zelenskiy Ukrayna'nın "Zafer Planı"nı görüştü | Dış Haberler

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Roma'da Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Kiev'in hazırladığı "Zafer Planı"nı görüştü

ABONE OL
Ekim 11, 2024 07:45
Meloni ve Zelenskiy Ukrayna'nın "Zafer Planı"nı görüştü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa turu kapsamında Londra ve Paris’i ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, akşam saatlerinde İtalya’ya geldi. Başbakan Giorgia Meloni, Zelensky’i Roma’daki tarihi Villa Pamphili konutunda resmi törenle karşıladı.

İki lider, görüşmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Meloni, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Ukrayna’ya olan desteklerinin tam ve kesintisiz olacağını vurguladı. Ukrayna’nın savunma sanayisini desteklemeyi de önemsediklerini belirten Meloni, “Hedefimiz, Ukrayna’yı barış masasına oturtacak bir konuma getirmek. Bu, ‘teslim olmak’ değil, askeri ve enerji desteği gerektiren bir barış süreci. Başkan Zelensky, adil bir barışa giden yola ilişkin fikirlerini paylaşmak üzere burada. En acil ihtiyaçlarını dinledik.” şeklinde konuştu.

Meloni, “Moskova’yı müzakere masasına oturtmak için uluslararası aktörlerin sürece dahil edilmesi gerektiği konusunda Zelensky ile aynı fikirdeyiz.” dedi.

Başbakan Meloni ayrıca, 10-11 Temmuz 2025’te Roma’da Ukrayna’nın yeniden yapılanmasına yönelik bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

ZELENSKİY, "ZAFER PLANI"NIN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Zelensky, Meloni ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ukrayna’da hazırladığımız ‘Zafer Planı’nın detaylarını en yakın dostlarımız olan Avrupalı liderlere sunuyoruz. Plana gösterdiği ilgi için Giorgia’ya ve İtalyan hükümetine minnettarım.” ifadelerini kullandı. Zelensky, dünyanın, Rusya’nın diplomasiyi görmezden geldiğini gördüğünü de ifade etti.

Zelensky, “Barışın en kısa sürede sağlanması için çalışıyoruz. İtalya’da düzenlenecek yeniden yapılanma konferansı için Giorgia Meloni’ye teşekkür ederim. Bugünkü görüşmelerimizi çok değerli buluyorum. Yeni bir savunma paketinin hazırlanması konusunda da görüş alışverişinde bulunduk.” şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, cuma sabahı Roma’dan Vatikan Şehir Devleti’ne geçerek Papa Franciscus ile görüşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP