DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Mehmet Şimşek’ten kurmaylarına: Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum
11 okunma

Mehmet Şimşek’ten kurmaylarına: Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 07:39
Mehmet Şimşek’ten kurmaylarına: Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Kayıt Dışı Mücadelesine Dair Keskin Uyarılar

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kayıt dışılıkla mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, dün yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, mali denetimlerin tüm sektörlerde arttığını ve kayıt dışılıkla mücadele dışında bir seçeneklerinin olmadığını vurguladı. Bu konuda verdiği talimatları da ilk kez kamuoyuyla paylaşan Şimşek, sert bir dille uyarılarda bulundu.

“SİZİNLE KAMPÜSTE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUM”

“Çok kazananlardan ve kayıt dışı olanlardan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyorlar hem kayıt dışı” diyen Bakan Şimşek, “O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil, artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahada olacak ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedefimiz vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık ise en büyük adaletsizliktir” dedi.

“EYT’NİN BÜTÇEYE YÜKÜNÜ KAPATACAK”

EYT’nin maliyet hesabının kademeli emeklilik bekleyenleri endişelendirirken Bakan Şimşek, “Kayıt dışılık düşük verimlilik, düşük ölçek, itibarsızlık ve haksız rekabet demektir. En büyük tutku ile üzerine gideceğimiz konu kayıt dışılıktır. Bizim bütçeyi düzeltmemiz lazım. EYT’nin gelecek yıl etkisi neredeyse 1.2 trilyon lira, bu sene 740 milyar lira. Bu olmuş bitmiş, artık geriye bakmanın manası yok. Kayıt dışılıkla mücadele ederek bunu telafi etmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

img

Apartman kapısında oynadığı oyun felaketle sonuçlandı

img

PSG’nin yıldızı Beşiktaş’a hayırlı olsun

img

Olimpiyatlardaki yedinci madalyamız güreşten

“KIYAMET KOPARDILAR”

Şimşek, “Son veri paketinde dikkat ederseniz istisnaları azalttık, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar getirdik yüzde 15, Türkiye’deki şirketlere geçmiş haklarını tabii ki koruduk ama bundan sonrası için yüzde 10 asgari kurumlar vergisi getirdik. Vatandaşa yansıyan önemli adım atmadık. O kadar yaygara koparılmasına rağmen, benim bile görmediğim bir taslak üzerinden ne kıyametler kopardılar. Bizim için kayıt dışılıkla mücadele olmazsa olmaz” dedi.

“ÇOK KAZANANLAR MUTLAKA MALİYE KAPINIZI ÇALACAK”

Konuya ilişkin son olarak Bakan Şimşek, “Bütün bu konulara eğileceğiz. Sektör zikretmem yanlış yerlere çekilir. Bütün sektörler ama özellikle kayıt dışı sektörler, çok kazananlar, Maliye mutlaka kapınızı çalacak” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP