DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139312-0.58572%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mehmet Güleryüz kimdir, Mehmet Güleryüz neden öldü?
10 okunma

Mehmet Güleryüz kimdir, Mehmet Güleryüz neden öldü?

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:49
Mehmet Güleryüz kimdir, Mehmet Güleryüz neden öldü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü ressam Mehmet Güleryüz, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanat dünyasına önemli izler bırakan değerli sanatçının vefatı büyük bir üzüntüyle karşılandı.

MEHMET GÜLERYÜZ NEDEN ÖLDÜ?

Mehmet Güleryüz, kanser tedavisi gördüğü Paris’te yaşamını yitirdi. Sanat camiasının sevilen isimlerinden olan Güleryüz’ün vefat haberi, sanatseverlerde derin bir üzüntü yarattı.

Türk resminin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Mehmet Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Özellikle “Loft Art” akımına yaptığı katkılarla sanat dünyasında önemli bir yere sahipti.

Sanatçının vefatı, sosyal medya platformlarından yapılan duyurularla sanat camiasına duyuruldu. Paylaşımda, “Mehmet Güleryüz’ün vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Eserleriyle sanat dünyasına kalıcı izler bırakan değerli sanatçımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına baş sağlığı diliyoruz. Mehmet Güleryüz’ün anısı ve sanatı bizlere her zaman ilham vermeye devam edecek.” ifadelerine yer verildi.

Mehmet Güleryüz’ün sanat kariyerine bir bakış sunan “Mehmet Güleryüz 2013-2023” sergisi, sanatçının oğlu Kerimcan Güleryüz’ün sanat yönetmenliğinde hazırlanmış ve geçen yıl Loft Art’ta sergilenmişti. Bu sergi, ünlü ressamın son sergisi oldu.

MEHMET GÜLERYÜZ KİMDİR?

Mehmet Güleryüz, lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Sanata olan ilgisi sadece resimle sınırlı kalmayan Güleryüz, tiyatroya da büyük bir ilgi duyuyordu. 1963 yılında Asaf Çiğiltepe’nin yönettiği Arena Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

İlk sergisini 1963 yılında sanatseverlerle buluşturan Güleryüz, devlet bursuyla Paris’e giderek resim ve litografi üzerine uzmanlaştı. 2013 yılından itibaren Paris’te yaşamaya başlayan sanatçı, kurduğu atölyesinde çalışmalarına devam etti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kanser Tedavisi Mehmet Güleryüz Kültür Sanat Soğuk Haber Yaşam Paris Medya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP