DOLAR 34,2054 0.06%
EURO 37,9981 -0.27%
ALTIN 2.912,150,57
BITCOIN 21855320.55517%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Medipol Sağlık Grubu’ndan ‘Anne Sütü ile Beslenmede Yenilikler’ Eğitimi
6 okunma

Medipol Sağlık Grubu’ndan ‘Anne Sütü ile Beslenmede Yenilikler’ Eğitimi

ABONE OL
Eylül 30, 2024 07:50
Medipol Sağlık Grubu’ndan ‘Anne Sütü ile Beslenmede Yenilikler’ Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEDİPOL Sağlık Grubu, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında “Anne Sütü ile Beslenmede Yenilikler” adlı bir eğitim programı düzenledi. Bu program, katılımcıları anne sütünün önemi, göğüs rahatsızlıkları ve tedavi seçenekleri, bebek ve anne uyumu gibi konularda bilgilendirdi.

Medipol Sağlık Grubu, anne ve bebek sağlığının toplum sağlığının önemli bir parçası olduğuna inanarak, Medipol Mega Üniversite Hastanesi Konferans Salonu’nda bu eğitimi düzenledi. İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Pediatri Bölüm Dalı Başkanı Prof. Dr. Nalan Karabayır’ın öncülüğünde gerçekleştirilen programa İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Taştekin, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Yavaşcan ve İstanbul Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Ömer Aktura da katıldı.

Prof. Dr. Nalan Karabayır, emzirmeyi yeniden başlatma süreci olan relaktasyon hakkında bilgiler paylaştı. “Bebek ile anne arasında mutlaka ten teması olmalı ve bebek açlık sinyallerine göre emzirilmelidir” dedi. Her ağlayan bebeğin emzirilmesi doğru değil, emzirme gün içinde 8-10 kez yapılmalı ve annenin yeterli ve doğru beslenmesi oldukça önemli. Bebek rahat ve keyifli bir ortamda emzirilmeli, bu da uyurken, uyanırken, loş ortamlarda, duş altında, yürürken, farklı ortamlarda veya araba içerisinde yapılabilir.” diye vurguladı.

Prof. Dr. Karabayır, emzirmeyi kolaylaştırmanın yöntemlerini de anlattı. “Bebeğin ağzına biraz süt sağmak, kaşıkla süt vermek, emzirmeden önce emzik vermek faydalı olabilir. Alternatif beslenme yöntemlerini kullanmak, farklı emzirme pozisyonlarını denemek, bebeğin başını arkaya doğru itmekten veya göğsünü sallamaktan kaçınmak, bebeğe meme verdiğinde üzülmeye devam ediyorsa bir veya iki gün meme vermeyi bırakmak ve ortamın sakinleşmesini beklemek de faydalı olacaktır.” diye ekledi.

Alternatif beslenme yöntemlerine değinen Prof. Dr. Karabayır, “Bu yöntemler, bebeğe zarar vermeyen, bebeğin fiziksel özelliklerine uygun, kolay uygulanabilen ve bebeğin emzirmesine yardımcı olan yöntemlerdir. Bu yöntemler, bebeğin prematüre doğması, damak yarası olması, metabolik, nörolojik veya gelişimsel gerilik yaşaması veya anneden ayrılmış olması durumlarında kullanılır.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Mine Başıbüyük, mastit ve memede disbiyozis üzerine konuştu ve laktasyonel mastit riskini artıran faktörleri açıkladı. “Hormonel veya aşırı sağım, yetersiz kavrama, silikon meme başlığı kullanımı, sıkı giysiler, son dönemde kullanılan antibiyotikler, ilk doğum, annede yetersiz beslenme, pompalar ve ev eşyalarının rutin sterilizasyonu mastiten korunmada etkili değildir. Mastit tedavisinde annenin yeterli sıvı alması, emzirmenin devam etmesi ve emzirme tekniğinin kontrol edilmesi çok önemlidir.” dedi.

Eğitime ABD’den çevrim içi olarak katılan Dr. Melissa Bartick, birlikte uyuma ve emzirme üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Anne Sütü Eğitim Sağlık Bebek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP