DOLAR 34,1438 0.12%
EURO 38,0674 -0.13%
ALTIN 2.883,900,32
BITCOIN 21586160.80945%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:07

AKŞAMA KALAN SÜRE

MEB’den yeni düzenleme! Aradığınız öğrenciye artık ulaşılamayacak
10 okunma

MEB’den yeni düzenleme! Aradığınız öğrenciye artık ulaşılamayacak

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:47
MEB’den yeni düzenleme! Aradığınız öğrenciye artık ulaşılamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan eğitim öğretim yılında, yaklaşık 20 milyon öğrenci için ders zili 9 Eylül’de çalacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ise uyum programına 2 Eylül’de başladı. Uzun tatil boyunca tablet ve telefonla vakit geçiren öğrencilerin okula uyum sağlamaları zorlu olabilir. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınıf içinde cep telefonu ve diğer bilişim araçlarını yasakladı.

UNESCO’nun Uyarısı

UNESCO, “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için bir çağrıda bulunmuştu. Rapor, aşırı cep telefonu kullanımının öğrenci performansını düşürdüğünü ve uzun ekran sürelerinin çocukların duygusal istikrarını olumsuz etkilediğini belirtmişti.

Uzman Gözünden: Dikkat Çekici Noktalar

MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Klinik Psikolog Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, okulda cep telefonu kullanımının hem öğrencilerin derse odaklanmasını hem de arkadaşlık ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Psikoloji araştırmaları, okulda telefon yasağının hem akademik hem de psikolojik olarak olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Selçuk, “Okullarda telefonun yasaklanması doğru bir karar ancak bu, eğitimde dijital teknolojiden tamamen vazgeçileceği anlamına gelmiyor. Dijital okuryazarlık eğitimine daha fazla önem verilmeli,” dedi.

Sınıf Annesi Uygulaması Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşan eğitim öğretim yılı öncesinde sınıf annesi uygulamasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Bakan Tekin, uygulamanın neden olduğu olumsuzluklar nedeniyle kaldırıldığını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı, Eğitim Öğretim Yılı, Cep Telefonu, Teknoloji, Eğitim, Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP