DOLAR 34,0275 -0.11%
EURO 38,0630 0.39%
ALTIN 2.830,100,99
BITCOIN 21489885.43836%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MEB, Özel Okullarda Fahiş Fiyat Artışı İçin İnceleme Başlattı
19 okunma

MEB, Özel Okullarda Fahiş Fiyat Artışı İçin İnceleme Başlattı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 08:49
MEB, Özel Okullarda Fahiş Fiyat Artışı İçin İnceleme Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okulları İncelemeye Aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların eğitim faaliyetleriyle bağlantılı kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyallerinin fiyatlarında haksız artışlar yaptığı gerekçesiyle inceleme başlattı.

Bakanlık, son dönemde velilerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Şikayetlerde, bazı özel okulların öğrenci velilerinden eğitim materyallerini fahiş fiyatlarla talep ettiği iddia ediliyor.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, konuyu 81 il valiliğine bildirerek özel okullara yönelik bir yazı gönderdi. Yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre özel okulların sadece kar amacıyla faaliyet gösteremeyeceği, eğitim kalitesini yükseltmek ve öğrencilere imkan sağlamak için gelir elde edebilecekleri hatırlatıldı.

MEB ayrıca, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde öğrenci ücretlerinin eğitim ve öğretim imkanlarına ve diğer giderlere göre belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Yönetmelikte ayrıca, okul ücretlerine her yıl için bir önceki yılın enflasyon oranlarının ortalamasına göre belirli bir oranında artış yapılabileceği de belirtiliyor.

Bakanlık yazısında, özel okulların öğrenci ve velilerden yemek, servis, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt gibi ek hizmetler için alacakları ücretleri mayıs ayının sonuna kadar ayrıca tespit etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

MEB, aynı zamanda özel okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının kullanılması zorunluluğunun olduğunu da vurguladı.

“Özel Öğretim Kurumları Sadece Kar Amaçlı Hareket Edemezler”

Bakanlık, özel okulların eğitim faaliyetlerinde sadece kar amacıyla hareket edemeyeceğini açıkça belirtti. Özel okulların, eğitim hizmetleri için belirledikleri ücret artışlarını devletin belirlediği sınırlar çerçevesinde yapmaları ve eğitim sürecinin doğal unsurları olan kitap ve kırtasiye fiyatlarında fahiş artışlara izin vermemeleri gerektiği vurgulandı.

MEB, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden özel okulların 7’nci maddeye göre takip ve denetim altında tutulacağını açıkladı. Bakanlık ayrıca, zamanında ücret girişlerini yapmayan ve sadece kazanç sağlamak için faaliyet gösteren okulların da inceleneceğini belirtti.

Bakanlık, 81 il genelindeki tüm özel okullara konunun ivedilikle duyurulmasını, fiyat politikalarının belirlenen kurallar çerçevesinde uygulanmasını ve konuya uygun davranmayan okulların incelenerek genel müdürlüğe bildirilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, İnceleme, Eğitim, Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.