DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

MEB, İlkokul ve Ortaokul Şubelerini e-Okul Üzerinden Belirleyecek
13 okunma

MEB, İlkokul ve Ortaokul Şubelerini e-Okul Üzerinden Belirleyecek

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 08:39
MEB, İlkokul ve Ortaokul Şubelerini e-Okul Üzerinden Belirleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin hangi sınıfa gideceklerini ve öğretmenlerini, ortaokul birinci sınıf öğrencilerinin ise hangi sınıfa gideceklerini e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirleyecek.

MEB, bu konuda gerekli önlemleri almak için valiliklere yazı gönderdi.

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesinde, ilkokul öğrencilerinin sınıflarının ve öğretmenlerinin kura ile e-Okul üzerinden belirlendiği, ayrıca velilerin yazılı talebi üzerine rehberlik servisi raporuyla bir defaya mahsus olmak üzere sınıf değişikliği yapılabileceği hatırlatıldı. Aynı şekilde, ortaokul öğrencilerinin de kura ile sınıflarının belirlendiği ve velilerin yazılı talebi üzerine rehberlik servisi raporuyla bir defaya mahsus olmak üzere sınıf değişikliği yapılabileceği vurgulandı.

Yazıda, ilkokul ve ortaokulların ilk sınıflarına yeni kaydolan veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerin sınıflarının ve öğretmenlerinin belirlenmesinde “Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” hükümlerinin geçerli olacağı belirtildi.

Sınıf belirleme işlemleri 28-30 Ağustos’ta yapılacak.

Yazıda, öğrencilerin sınıflarının ve birinci sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Yönerge’nin “Kura İşleminden Önce Yapılacak İş ve İşlemler” başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önemi vurgulandı.

Valiliklere, yönetmelik ve yönerge hükümlerine dikkat edilerek yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almaları istendi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP