DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1220 0.13%
ALTIN 2.874,711,62
BITCOIN 2136562-1.3881%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

MEB, Fahiş Fiyat Talep Eden Özel Okullara İnceleme Başlattı
15 okunma

MEB, Fahiş Fiyat Talep Eden Özel Okullara İnceleme Başlattı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:49
MEB, Fahiş Fiyat Talep Eden Özel Okullara İnceleme Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullar tarafından velilerden eğitim materyalleri için talep edilen “fahiş fiyatlar” nedeniyle inceleme başlattı. Bu inceleme, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için yapılan aşırı fiyatlandırmalar üzerine odaklanıyor.

MEB, bazı özel okulların kitap ve kırtasiye ürünlerini yüksek fiyatlara sattığını tespit etti. Bu durum üzerine Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, 81 il valiliğine “Özel okullarda fahiş fiyat artışı” konulu bir yazı gönderdi.

Bu yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda yer alan bir madde hatırlatıldı. Bu madde, özel eğitim kurumlarının sadece kar amacıyla hareket edemeyeceğini, eğitimin kalitesini yükseltmek için yatırımlar yapmaları gerektiğini vurguluyor.

MEB, valiliklere gönderdiği yazıda, özel eğitim kurumlarının eğitim faaliyetlerinde kar amacı gütmemesi gerektiğini açıkladı. Okullar, eğitim ve öğretim hizmetleri için fiyat artışlarını devletin belirlediği sınırlar dahilinde yapmak zorundadır. Ayrıca, kitap, kırtasiye gibi eğitim ve öğretim sürecinin doğal unsurlarının fiyatlarında da fahiş artışlara izin verilemez. Kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden kurumlar, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 7’nci maddesine göre takip ve denetlenecektir.

Bakanlık, konunun tüm özel okullara duyurulmasını istedi. Fiyat politikalarının Bakanlıkça belirlenen kurallar çerçevesinde uygulanması gerektiği ve bu kurallara uymayan okulların inceleneceği belirtildi. İnceleme sonuçları hakkında Genel Müdürlük bilgilendirilecektir.

MEB’in yazısında, özel eğitim kurumlarının öğrencilerden “yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt” gibi ek hizmetler için alacakları ücretleri mayıs ayının sonuna kadar tespit edecekleri de vurgulandı.

MEB, özel okullarda “Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esastır” hatırlatmasını da yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnceleme Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP