MasterChef yarışmasında heyecan doruk noktasına ulaştı ve bu hafta bir yarışmacı daha elendi. Mehmet Şef’in “Okyanus” adını verdiği tabağı en kötü şekilde hazırlayan yarışmacı, MasterChef yolculuğuna veda etti.
İşte “Okyanus”un Malzemeleri ve Tarifi
Beş farklı deniz ürününden oluşan bu tabağın malzemeleri ve yapılışı açıklandı. İşte “Okyanus”un tarifi:
Mehmet Şef Tabağını Böyle Anlattı:
Mehmet Şef, lezzetli tarifinin detaylarını şöyle açıkladı:
Öncelikle bir simit yapacaksınız. Ardından, ahtapotu yarım pişmiş olarak güzelce pişireceksiniz. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, sirke ve taze kişniş ile ahtapotu pişireceksiniz. Sonra, bütün levrekleri açıp filota yapıp marine edeceksiniz. Yani levrek için sos hazırlayıp bütün olarak soslayacaksınız. Ardından, Adana’dan özel olarak getirilen yılan balığını temizleyeceksiniz. Yılan balığı, sardalya ve fırında pişirilmiş uskumru (deri ve kılçığı ayıklanmış) kullanılacak. Sardalyayı kılçıklarından ayıkladıktan sonra limon, tuz, elma sirkesi, zeytinyağı ve kişniş ile tatlandıracaksınız. Levrek için kişnişi toz olarak kullanacaksınız.
MasterChef 2024’e Veda Eden Yarışmacı: Yudum
Mehmet Şef’in tabağına en uzak isim Yudum olarak açıklandı. Yudum, MasterChef yarışmasında hayallerine veda etti. Mehmet Şef, yarışmacıların hatalarını şöyle açıkladı: Her iki yarışmacıda da farklı sorunlar vardı, ancak Yudum’un sorunları Erim’e göre daha fazlaydı. Erim, simitini daha fazla pişirebilirdi. Püresi iyiydi, yılan balığı iyiydi, ahtapot da iyiydi. Yudum’un simiti iyiydi ama diğer problemler vardı. Özellikle yılan balığını çok iyi temizlemediği için sıfır puan aldı. Sardalya neredeyse ikinci işlem gördü. Levrek kalın kesildi ve püresi Erim’e göre daha kötüydü. Dolayısıyla Yudum, MasterChef’ten elendi.
GÜNDEM
27 dakika önceGÜNDEM
28 dakika önceGENEL
37 dakika önceGENEL
38 dakika önceGENEL
39 dakika önceGENEL
40 dakika önceGÜNDEM
1 saat önce