MasterChef’te heyecan dolu bir bölüm daha geride kaldı. Hafta içi eleme heyecanı yaşandı. Yarışmacılar, mutfakta maharetlerini sergileyerek birbirinden güzel tabaklar hazırladılar. Ancak iki isim, eleme potasına girerek haftanın ilk eleme adayları oldular.
Yarışmanın bu bölümünde takımlara, geleneksel esnaf lokantalarından yemekler hazırlama görevi verildi. İşte o yemek listesi:
1- Mercimek Çorbası, 2- Patates Püresi, 3- Taze Fasülye, 4- Kadınbudu Köfte, 5- Kuzu Kapama, 6- Nohutlu İşkembe, 7- İç Pilav, 8- Etli Biber Dolma, 9- Kalburbastı
Beyza, Mavi Takım yarışmacılarının diğer takımın tabaklarına bakmalarına oldukça sinirlendi ve “Bu yaptığınız saygısızca” diyerek tepki gösterdi.
Takım yarışmasında Kırmızı Takım, muhteşem tabakları ile dokunulmazlığı kazanarak balkona çıktı. Dokunulmazlığı kazanamayan yarışmacılar ise pota mücadelesi verdi. Bu mücadele sonucunda iki isim, eleme adayı olarak belirlendi.
Yarışmanın ikinci etabında şefler, yarışmacılardan Mardin bulguru ile yaratıcı yemekler yapmalarını istedi. Somer Şef, Mardin bulgurunun önemini vurguladı; “Köftelik ve pilavlık bulgur verdik. Mardin bulguru, coğrafi işaret alan ve tamamen Türk malı bir ürün. Kehribar sarısı rengi ve altın rengi ile çok güzel bir bulgur, Mardin’den çıkıyor ve değerli bir bulgur.”
Bireysel dokunulmazlığı, en iyi tabağı hazırlayan Alper kazandı. Dokunulmazlığı kazanan Alper, ilk eleme adayını Şirin olarak belirledi.
Oylama sonucu ise en fazla oyu alan Kerem, potaya giden ikinci isim oldu. Böylece haftanın ilk eleme adayları belli oldu.
GENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGÜNDEM
4 saat önceGÜNDEM
4 saat önceGENEL
4 saat önceGENEL
4 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.