DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2143583-0.43419%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MASTERCHEF HABERLERİ: MasterChef kim elendi, kim gitti? Masterchef’e veda eden yarışmacı kim oldu?
20 okunma

MASTERCHEF HABERLERİ: MasterChef kim elendi, kim gitti? Masterchef’e veda eden yarışmacı kim oldu?

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmaya veda eden yarışmacı belli oldu. Yarışmacılar arasında 'Kayrılma' tartışması çıktı. İlk turda şefler yarışmacılara Bayramiç Beyazı meyvesini vererek yaratıcılık tabağı bekledi. İkinci turda Mehmet Şef'in lezzetli tabağı Donat istendi. İşte detaylar...

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:12
MASTERCHEF HABERLERİ: MasterChef kim elendi, kim gitti? Masterchef’e veda eden yarışmacı kim oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde, eleme potasına giren yarışmacılar, yarışmada kalmak için kıyasıya mücadele etti. Şefler, yarışmacılardan ilk etapta bayramiç beyazı ile yaratıcı bir tabak hazırlamalarını istedi. Zübeyde ve Nigar, yarışmada kayırıldıklarını iddia ederek diğer yarışmacıların tepkisini çekti. Bu iddianın yankıları yarışmanın heyecanını doruk noktasına taşıdı.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

Zübeyde ve Nigar, eleme potasına girmeyi hak etmediklerini savunarak, “Kayırma” iddiasını gündeme getirdiler. Şefler, yarışmacıların bu konudaki düşüncelerini sorarak durumu netleştirmeye çalıştı.

‘BİZİ YAZAN ARKADAŞLAR 2 KİŞİ ÇALIŞIP TEK TABAK ALIP GEÇMEYİNCE BİRBİRLERİNİ YAZMIYORLAR’

Nigar, moralinin iyi olduğunu belirterek, ilk eleme potasına girme deneyiminin bu sefer kendisini daha rahat hissetmesini sağladığını söyledi. Ancak, yarışmada yer almaya hak etmediğini düşündüğünü ifade etti. Nigar, “Bizi yazan arkadaşlar 2 kişi çalışıp tek tabak alıp geçmeyince birbirlerini yazmıyorlar. Bizden hem tabak alıp hem de onların yan ürünlerini yapıp geçmemizi bekliyorlar. Ayrıca da bizi yazıyorlar. Ben kendi adıma söylüyorum Zübeyde ne düşünüyordur bilmiyorum. Biz hem tabak alıyoruz hem de yan ürünlere yardım ediyoruz, yan ürünlerimiz geçse de tabağımız geçmediği için yazılabiliyoruz. O yüzden ben asla hak ettiğimi düşünmüyorum. Bence arkadaşlar arasında kişi kayırma oluyor.” dedi.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

‘NİGAR ABLANIN ÜRÜNÜ ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜŞTÜM’

Onur, Nigar’ın iddialarına yanıt vererek, herhangi bir kayırma olmadığını ve sadece yarışmacıların performansına göre değerlendirme yaptığını belirtti. Onur, “Kesinlikle ben öyle bir şey yapmıyorum. İnsanların çalışmasına göre çıkartabildikleri tabaklara göre ben değerlendirmemi yapıyorum. Nigar ablanın o gün çıkarttığı tabak geçmemişti. Ben de arkada Kerem’le konuştum. Kerem’e ürünü sorduğumda ‘Kolay’ yanıtını aldım. Dolayısıyla Nigar ablanın ben bu ürünü çok rahat bir şekilde yapabileceğini düşünmüştüm. Yaptığı ekmekte şefim; un, su, tuz ve maya yani çok uğraş gerektirecek bir ürün değil bence. Dolayısıyla ben Nigar ablanın yazılması gerektiğini düşündüm. Doğru veya yanlış Nigar ablayı yazdım.” dedi. Nigar ise, “Burada tercihlerine saygı duymak zorundayım. Bizi kendilerine denk görmüyorlar bile olabilir.” şeklinde yanıt verdi.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

‘TAKIM OYUNLARINDA ETKİMİZ BAYA FAZLA’

Zübeyde, özellikle takım oyunlarında kendilerinin önemli bir rol oynadığını savundu. Zübeyde, “Bizim özellikle takım oyunlarında etkimiz baya fazla. En son oynadığımız sokak lezzetleri oyununda elimin değmediği tek tabak vardı, Alper’in tabağıydı. Bir de Zeynep’le Nevzat’ın tabağı, onlar farklı bir şey yapıyordu. Basit dedikleri hamur, Kerem’in hamuruna da bezesini yaptım, son anda şeklini verdim. Çünkü hamuru pişirme kağıdından kurtaramıyordu. Sonra kremayı koydu, kreması akınca tekrar temizledik. Tabağının görseline kadar elim değdi. Sonuç olarak Nigar’a katılıyorum.” dedi.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

‘HANGİ TABAĞIN KAZANIP KAZANMADIĞINI BİZ BURAYA UNUTUYORUZ’

Alper, yarışmacıların, hangi tabağın kazanıp kazanmadığını hatırlamadıklarını ve bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. Alper, “Bence bütün yarışmacılarda olan bir huy var; hatırlamamak. Hangi tabağın kazanıp kazanmadığını biz buraya unutuyoruz. Kim almıştı düşüncesine giriyoruz. İkincisi karar verirken bir anda şu gitsin falan dememek lazım. Bize zaten burada bir süre veriliyor. Soralım, soruşturalım. En son karar verirken de iyice bu akıl süzgecinden geçirip kararımızı verelim. Ben böyle vermeyelim diye düşünüyorum.” dedi.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

‘ZÜBEYDE ABLANIN HAKKINI YİYEMEM’

Semih, Zübeyde’nin yarışmada olmaması gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Semih, “Açıkçası ben Zübeyde ablanın hakkını yiyemem. Kendi yemeğimde de tabağım geçmemiş olsa da ekmeği kendisi yapmıştı. O yüzden bence burada olmaması gerekiyordu ama burası Masterchef bunlar olacak. Belki ileride daha farklı şeyler olacak.” dedi.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

‘BENİM HER KONUŞMAM ONU SİNİRLENDİRECEK’

Kaan, Zübeyde’nin sözlerine cevap olarak, “Herkes kendince haklıdır tabii ki. Ben Zübeyde Hanım hakkında çok konuşup onu sinirlendirmek istemiyorum. Şu anda benim her konuşmam onu sinirlendirecek zaten. O yüzden finalde olduğu için konuşmak istemiyorum bu yarıştan sonra Pazartesi gelirse ya da gelmezse daha çok yorum yaparım. Çünkü şu an ne konuşursam sinirlenecek. Herkes sevdiğine oy vermiyor olabilir. Ben onu sempati oyu olarak çevirmiştim zaten ama benimkin de öyle bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışmasıİLK TUR

Yarışmacılara ilk turda Bayramiç Beyazı verilerek yaratıcılık tabağı hazırlamaları istendi. Şefler, Semih, Nigar ve Nevzat’ın tabaklarını beğendi. Zübeyde, Çağlar, Akın ve Beyza ise ikinci tura kaldı.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

2 TUR

Yarışmacılar 2. turda Mehmet Şef’in lezzetli tabağı Donat’ı hazırladı. Mehmet Şef’in tabağına en yakın tabağı yapan Beyza oldu. Beyza’dan sonra en başarılı tabağı Zübeyde hazırladı. Akın ile Çağlar ise son ikiye kaldı. MasterChef Türkiye’ye veda eden isim Çağlar oldu.

MasterChefe veda eden isim belli oldu Kayrılma tartışması

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP