DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21560340.25573%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Limoncuoğlu: Müslüman ülkelerin bir kısmı İsrail’in yanında
12 okunma

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Limoncuoğlu: Müslüman ülkelerin bir kısmı İsrail’in yanında

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 07:47
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Limoncuoğlu: Müslüman ülkelerin bir kısmı İsrail’in yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Alihan Limoncuoğlu, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi, Haberler.com Youtube Stüdyosu’nda sunucu Melis Yaşar ile bir söyleşiye katıldı. Limoncuoğlu, İsrail’in Filistin işgali ile ilgili soruları yanıtladı ve Orta Doğu’daki gerginliğin sebepleri üzerine görüşlerini paylaştı.

“BİRÇOK MÜSLÜMAN ÜLKE İSRAİL’İN YANINDA”

Sunucunun “Orta Doğu’da yakın zamanda büyük çaplı bir savaş çıkma ihtimali var mı?” sorusuna yanıt veren Limoncuoğlu, “Açıkçası bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Türkiye dışında, Orta Doğu’daki hiçbir devlet, özellikle Müslüman çoğunluklu ülkelerin liderleri, bu konuda seslerini çıkarmıyor. Bu da hiçbirinin böyle bir adım atmaya cesaret edemeyeceği anlamına geliyor. Sözlü olarak belki birkaç açıklama yapılmış olabilir ama gerçekte bugün birçok Müslüman ülke İsrail’in yanında. Özellikle Ürdün başta olmak üzere bazı Arap ülkeleri İsrail’e destek veriyor.” dedi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Limoncuoğlu: Müslüman ülkelerin bir kısmı İsrail'in yanında

“BÜYÜK DEVLETLER İSRAİL’İN KATLİAMLARA KARŞI SES ÇIKARMAYI TERCİH EDİYOR”

İsrail’in saldırıları sonucu Filistin’de hayatını kaybeden kırk bin sivil hakkında konuşan Limoncuoğlu, “İsrail’i hiç umursamıyor. Hatta dini açıdan bu katliamları kendilerine hak görüyorlar. Ve diğer taraftan baktığımızda, katliamları durdurmak için kimse bir şey yapmıyor. Bu iş bittikten sonra bunu soykırım olarak adlandıracağız, soykırım yapmalarına kimse müdahale etmiyor. Büyük devletlerin hiçbiri, örneğin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden bir karar çıkarmayı başaramıyor. Amerika veto ediyor, belki Fransa da veto eder. Batılı devletler başta olmak üzere, İsrail’e karşı ciddi bir tepki gösterilmiyor. Hatta İsrail’i destekliyorlar bile.” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Marmara Üniversitesi Filistin YouTube Marmara Alihan İsrail Dünya Eğitim Politika Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.