DOLAR 34,0164 -0.15%
EURO 38,0751 0.42%
ALTIN 2.827,240,88
BITCOIN 21279254.15701%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mark Zuckerberg Beyaz Saray'ın Covid-19 içerikleri konusunda baskı yaptığını açıkladı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Mark Zuckerberg Beyaz Saray'ın Covid-19 içerikleri konusunda baskı yaptığını açıkladı | Dış Haberler
24 okunma

Mark Zuckerberg Beyaz Saray'ın Covid-19 içerikleri konusunda baskı yaptığını açıkladı | Dış Haberler

Mark Zuckerberg, Biden yönetiminin pandemi döneminde belirli Covid-19 içeriklerinin sansürlemesi için baskı yaptığını açıkladı

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 08:45
Mark Zuckerberg Beyaz Saray'ın Covid-19 içerikleri konusunda baskı yaptığını açıkladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini pandemi sırasında çevrimiçi platformlarda belirli içeriklerin sansürlenmesi için baskı yapmakla suçladı.

Zuckerberg, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan’a yazdığı bir mektupta, çevrimiçi içerik denetimine ilişkin soruşturmasına yanıt verdi.

Mektupta Zuckerberg, üst düzey yönetim yetkililerinin, Covid-19 ile ilgili mizah ve hiciv içeren gönderiler de dahil olmak üzere belirli içeriklerin sansürlenmesi için Meta’ya nasıl baskı yaptığını açıkladı.

Zuckerberg, Meta’nın Biden yönetiminin sansürleme baskısına boyun eğmek zorunda kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu müdahalenin “yanlış” olduğunu ve benzer bir durum yaşanması halinde geri adım atmayı planladıklarını belirtti.

“Hükümet baskısının yanlış olduğuna inanıyorum ve bu konuda daha açık sözlü olmadığımız için üzgünüm. Böyle bir durum tekrar yaşanırsa, geri adım atmaya hazırız.” dedi Zuckerberg.

Zuckerberg, ayrıca 2020 seçimleri öncesinde FBI’ın Rus dezenformasyon operasyonuna ilişkin uyarılarının ardından New York Post’un Hunter Biden hakkındaki haberini gizleme kararı almasından dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

“O zamandan beri, haberin Rus dezenformasyonu olmadığı açıkça ortaya çıktı. Geriye dönüp baktığımızda, haberi küçültmememiz gerekirdi.” diye yazdı Zuckerberg.

BEYAZ SARAY’DAN YANIT

Beyaz Saray, bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yönetimin ölümcül bir salgınla karşı karşıya kalındığında kamu sağlığını ve güvenliğini korumak için sorumlu eylemleri teşvik ettiğini belirtti.

Açıklamada, “Bizim pozisyonumuz açık ve tutarlıydı: Teknoloji şirketleri ve diğer özel aktörlerin, sundukları bilgiler hakkında bağımsız seçimler yaparken, eylemlerinin Amerikan halkı üzerindeki etkilerini dikkate almaları gerektiğine inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.