DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21289622.63903%
İstanbul
27°

AÇIK

05:34

SABAHA KALAN SÜRE

Mariinsky Orkestrası İstanbul’da İki Konser Verdi
9 okunma

Mariinsky Orkestrası İstanbul’da İki Konser Verdi

ABONE OL
Eylül 30, 2024 07:36
Mariinsky Orkestrası İstanbul’da İki Konser Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1783 yılında kurulan ve Rusya’nın en önemli orkestralarından biri olan Mariinsky Orkestrası, “İstanbul Kültür Yolu Festivali” kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) konser verdi.

Ünlü şef Valery Gergiev yönetimindeki orkestra, klasik müzik tarihinin en sevilen eserlerinden oluşan özel bir program sundu.

Konser öncesinde AA muhabirine konuşan şef Gergiev, geçen yılın ardından Türkiye’de yeniden sahne almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Dün Ankara’da Tchaikovsky’nin 6. Senfonisini seslendirdik ve harika bir konserdi. Şimdi Aspendos’ta ve ardından Efes’te sahne alacağız. Türkiye turnesi gerçekten çok kapsamlı. Mariinsky ekibi de çok memnun.” dedi.

“İnsanlığın birliği ve bütünlüğü müziğe bağlıdır.”

Gergiev, dünyanın müziğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Her ülkenin müziği dünyaya seslenmeli ve bir mesaj vermeli, çünkü siyasetçiler gelir gider ama Mozart, Tchaikovsky, Wagner, Verdi, Puccini ve Mussorgsky eserleriyle sonsuza kadar yaşayacak ve insanlar bunların eserlerini dinleyecek.” ifadesini kullandı.

İnsanlığı birleştiren şeylerin kültürel unsurlar olduğuna dikkat çeken ünlü şef, “Gururla söylemeliyim ki bunların başında müzik gelir. Bu nedenle insanlığın birliği ve bütünlüğü müziğe bağlıdır diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Müziğin insan ruhunu iyileştirdiğini belirten Gergiev, “Bugün dünyada karşılaştığımız olumsuzluklara karşı en iyi çözüm müziktir. Çünkü müziğin dili evrenseldir ve tercümeye ihtiyaç duymaz. Bence bu, dünyadaki en açık ve en güçlü dil.” ifadelerini kullandı.

100’den fazla mekanda 500’ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Kültür Yolu Festivali, 6 Ekim’e kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Ömer Faruk Yıldız – Güncel

Kültür Sanat Etkinlikler Festival istanbul Güncel Kültür Sanat Yaşam Rusya Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP