DOLAR 34,2839 0.33%
EURO 37,5167 -0.04%
ALTIN 2.930,141,42
BITCOIN 21533256.68129%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

05:40

SABAHA KALAN SÜRE

Mardin’de Yaya Geçidinde İki Çocuğun Ölümüne Neden Olan Sürücü Hakim Karşısında
8 okunma

Mardin’de Yaya Geçidinde İki Çocuğun Ölümüne Neden Olan Sürücü Hakim Karşısında

ABONE OL
Ekim 9, 2024 07:38
Mardin’de Yaya Geçidinde İki Çocuğun Ölümüne Neden Olan Sürücü Hakim Karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mardin’de meydana gelen acı bir trafik kazası sonucunda 10 yaşındaki İbrahim Halil Bumanhan ve 11 yaşındaki Orhan Kemal Duva hayatını kaybetti. Kazaya yol açan Nurullah Çiçek, duruşmada yaptığı savunmada, çocuklara çarpmamak için direksiyonu kırdığını ancak engel olamadığını söyledi. Hız sınırını aştığını kabul eden Çiçek, “Çok üzgünüm, çok pişmanım. Yaya geçidini tam olarak hatırlamıyorum. Yol üzerindeki çizgiler belirsizdi” dedi.

Olay, 14 Temmuz akşamı Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi’nde yaşandı. Çiçek’in kullandığı 34 JZ 0089 plakalı otomobil, yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen iki çocuğa çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı çocukları Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak İbrahim Halil Bumanhan kurtarılamazken, Orhan Kemal Duva da bir gün sonra hayatını kaybetti. Çiçek, olay sonrasında gözaltına alınarak tutuklandı. Kazanın güvenlik kamerası görüntülerine yansıdığı biliniyor.

Trafik tespit tutanağında, Çiçek’in tehlikeli bir şekilde şerit değiştirdiği ve yaya geçidinde hız limitini aşarak çocuklara çarptığı tespit edildi. Hız sınırının 50 kilometre olduğu yaya geçidinde, Çiçek’in 50 kilometrenin üzerinde hızla seyrettiği belirlendi. Ayrıca, Çiçek’in sosyal medya hesaplarında aracıyla hız yaptığı videolar paylaştığı ve bir videosunda 180 kilometre hızla seyrettiği görüntüler ortaya çıktı. Bu paylaşımların altına bazı kullanıcılar tarafından “Cani, katil” gibi yorumlar yapıldığı görüldü.

Nurullah Çiçek, “Taksirle Öldürme” suçundan yargılandığı Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Çiçek, avukatı, mağdur aileleri ve avukatları katıldı. Çiçek, pişmanlık duyduğunu tekrarlarken, “Sayın Başkanım, olay günü evime gidiyordum. Orta refüjde çocukların çıktığını gördüm. Onlara çarpmamak için direksiyonu kırdım. Ancak çarpmaya engel olamadım. Böyle olmasını istemezdim çok üzgünüm, çok pişmanım. 2 veya 3 çocuğu ağacın arkasında gördüm. Frene bastım durmayınca sağa doğru kırdım. Yaya geçidini tam olarak hatırlamıyorum. Yol üzerindeki çizgiler belirsizdi. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Çiçek’in avukatı ise yoldaki üst geçitler ve yaya geçitlerinin hatalı olduğunu ileri sürerek Karayolları’nın ihmali olduğunu ve müvekkilinin ailelerin acısını paylaştığını belirterek tahliyeyi talep etti.

Mağdur ailelerin avukatı İrfan Ceylan, Çiçek’in sosyal medya fenomeni olduğunu ve beğeni uğruna hız ve drift videoları paylaştığını söyledi. Ceylan, “Sanık, araçlar arasında makas atarak seyrediyor. Öndeki aracın sağından geçerek yayalara çarpıyor. Çok hızlı olduğu kaza tutanağındaki fren izlerinden de belli oluyor. Bu olay sıradan bir kaza değildir. Bu yüzden ‘Taksirle öldürme’ maddesi yerine ‘Bilinçli taksirle öldürme’ maddesinden yargılanmasını talep ediyoruz. Olay yerinde keşif de yapılabilir. Bizler bu aşamada sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz” dedi. İddia makamı ise delillerin ortada olduğunu ve Çiçek’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, son sözleri aldıktan sonra kaza yerinden keşif yapılmasına, mağdur ailelerin duruşmaya katılma taleplerinin kabulüne ve Çiçek’in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 17 Aralık’a erteledi.

Kazada ölen çocukların aileleri ise şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti. İbrahim Halil Bumanhan’ın annesi Esra Bumanhan, “Fenomenlik uğruna beğeni almak için hız yapan bir cani, yaya geçidinde çocuklarımıza kıydı. İstediğimiz tek şey, adalet. Bizim canımız yandı. Başka canlar yanmasın. İçimizi bir nebze soğutacak tek şey, onun iyi bir ceza almasıdır. Türk adaletine güveniyorum. Bizim canımız yandı. Çocuklarımız gitti. Başka canlar yanmasın. Evlatlarımız suçsuz sebepsiz bir serseriye kurban gittiler. Bu gibi kazaların tekrarlanmaması için mahkemenin en ağır cezayı vermesini istiyorum. Bizim yüreğimiz yandı başkasının yüreği yanmasın diye bu tür insanlara haddinin bildirilmesini istiyorum” dedi.

Haber-Kamera Salih KESKİN MARDİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP