DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2298102-1.57051%
İstanbul
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mardin’de Turizm 12 Aya Yayılıyor
6 okunma

Mardin’de Turizm 12 Aya Yayılıyor

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:49
Mardin’de Turizm 12 Aya Yayılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi kent Mardin, turizmde yeni bir çağa adım atıyor.

Mardin, tarihi yapıları ve kültürel zenginliğiyle bilinen bir turizm cazibe merkezi. İnanç ve kültür turizmi, sonbahar aylarında da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, 2024 yılında şehirde önemli sayıda turist ağırladıklarını belirtti. Güngör, Mardin turizminin artık sadece belirli mevsimlere bağlı kalmadığını, yıl boyunca devam ettiğini vurguladı.

Mardin’in kültürü, sanatı, tarihi ve lezzetli mutfağıyla tanındığını ifade eden Güngör, “Şehrimizde önemli yatırımlar yapıldı. Mardin, kültür, tarih, sanat ve gastronomiyle ön plana çıkan bir şehir. Özellikle yaz aylarında yurt içi ve yurt dışından gelen turistler Mardin’e büyük katkı sağladı” dedi.

Güngör, Mardin’de ekim ayının son günlerinde bile yoğun bir turist talebi olduğunu belirtti. “Kasım ayında da talep devam ediyor. Mardin turizmi artık 12 aya yayıldı. Hedefimiz 1 milyon konaklama. En son 750 bin konaklamaya ulaştık. Şimdi hedefimiz 1 milyon konaklamaya ulaşmak. 1 milyon konaklama ile 2 milyon giriş çıkış sağlayarak Mardin’imizi daha da geliştirmek istiyoruz. Mardin’de ciddi bir otel yatırım furyası başladı. Hem mevcut konaklama yerlerinin restorasyonu hem de yeni otellerin açılması, turizme değer katıyor. Altyapımız da bu gelişmelere hazır. Artık Mardin’de kongreler, eğitimler ve seminerler düzenleniyor. Mardin’in mistik tarihini keşfetmek isteyen turistlere şehrimizi tanıtarak, keyifli bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mardin'de Turizm 12 Aya YayılıyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / SADİYE ALAV – Kültür Sanat

Kültür Sanat Gastronomi Misafir Ekonomi Turizm Mardin Kültür Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP