DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314391.48242%
İstanbul
25°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Makine Mühendisi, Borcuna Karşılık Lunapark İşletiyor
6 okunma

Makine Mühendisi, Borcuna Karşılık Lunapark İşletiyor

ABONE OL
Ekim 5, 2024 07:48
Makine Mühendisi, Borcuna Karşılık Lunapark İşletiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1996 yılında Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden birincilikle mezun olan Mustafa Tarık Erdoğan, 50 yaşında olmasına rağmen borcunu kapatmak için aldığı lunaparkı gezerek işletiyor.

Erdoğan, mezun olduktan sonra iş arayışına girse de dönemin şartları nedeniyle ticaretle uğraşmak zorunda kalmış. Bu süreçte bir kişinin borcuna karşılık lunapark sahibi olan Erdoğan, gondol, salıncak ve atlı karınca gibi eğlence aletlerini taşıyarak Türkiye’nin dört bir yanını geziyor.

“İl il, ilçe ilçe gezerek hizmet vermeye çalışıyorum,” diyen Erdoğan, 25 çalışanı ile birlikte tırlara vinç yardımıyla yükledikleri lunapark ekipmanlarını panayırlara taşıyor.

Son olarak Bolu’nun Mudurnu, Taşkesti ve Gerede ilçelerinde düzenlenen panayırlara katılan Erdoğan, “Ülkemizin koşulları nedeniyle ticaretle uğraştım. Alacağım karşılığında lunapark almak zorunda kaldım ve bu işe başladım. Türkiye’nin çeşitli noktalarına hizmet vermeye çalışıyorum,” diyor.

Makine mühendisi olmasına rağmen lunaparkçılık yapan Erdoğan, “Ekmeğimizi kazanmak için çabalıyoruz. Bazen gondol sallıyorum, bazen de bakımını yapıyorum. Türkiye’de lunapark işiyle uğraşan tek makine mühendisi benim. Masraflarımızı karşılayabiliyoruz, tır, nakliye, vinç ve eleman giderlerini karşılıyoruz. En azından 20-25 kişinin geçimini sağlıyoruz,” şeklinde konuşuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Yerel Haberler Mustafa Tarık Türkiye Eğitim Yerel Yaşam bolu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP