DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Macron, Netanyahu ile telefonda görüştü | Dış Haberler
13 okunma

Macron, Netanyahu ile telefonda görüştü | Dış Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Orta Doğu'da özellikle Lübnan ve İsrail sınır hattında artan gerilimi ele aldı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:46
Macron, Netanyahu ile telefonda görüştü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Açıklamada, Macron’un Fransa’nın bölgede herhangi bir askeri gerilimin tırmanmasını önleme kararlılığını vurguladığı belirtildi.

Açıklamada, Macron’un Netanyahu’yu bölgenin istikrarını ve halkını tehlikeye atacak bir misilleme döngüsünden uzak durmaya çağırdığı kaydedildi. Ayrıca, “İsrail ve Lübnan sınırındaki gerilimin artması karşısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1071 No’lu kararına uygun olarak Mavi Hat’ta (İsrail ve Lübnan sınırı) çatışmayı önlemek için her türlü çaba gösterilmeli. İsrail ve Lübnan arasında yaşanacak bir savaşın tüm bölge için yıkıcı sonuçları olur.” ifadelerine yer verildi.

AA’nın haberine göre, Macron, Netanyahu’ya Fransa’nın öncelikli hedefinin Gazze’de bir ateşkese ulaşmak, esirlerin serbest bırakılması ve Gazzeliler için büyük ölçekli ve engellenmeden insani yardım ulaşımı sağlamak olduğunu iletti.

Açıklamada, Macron’un Fransa’nın bölgede iki devletli çözüm için ortaklarıyla siyasi uzlaşma arayışına devam edeceğini belirttiği de belirtildi. Netanyahu ve Macron, bölgedeki artan gerilim nedeniyle yakın iletişimde kalmaya karar verdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP