DOLAR 34,1455 0.02%
EURO 38,0783 0.42%
ALTIN 2.886,670,05
BITCOIN 2168974-0.18029%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

"Lübnan'ı terk edin" çağrısı – Dünya haberleri | Dış Haberler
7 okunma

"Lübnan'ı terk edin" çağrısı – Dünya haberleri | Dış Haberler

İsviçre ve İspanya, İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri yönünde tavsiyede bulundu

ABONE OL
Eylül 24, 2024 07:46
"Lübnan'ı terk edin" çağrısı – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki durumun belirsiz ve tehlikeli olduğunu belirterek, ülkeye seyahat önermemiştir.

İsviçreli vatandaşlara, mümkünse Lübnan’ı terk etmeleri tavsiye edilirken, Beyrut Büyükelçiliği sınırlı yardım için açık kalmaya devam etmektedir.

İSPANYA’DAN DA BİR UYARI

İspanya Dışişleri Bakanlığı da İsrail’in saldırıları sonrası Lübnan’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini önermiştir.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarının ardından seyahat tavsiyelerini güncellemiştir.

İspanya hükümeti, vatandaşlarına her koşulda Lübnan’a seyahat etmemelerini tavsiye ederek, ülkede bulunan vatandaşlarına mevcut ulaşım seçenekleriyle ülkeyi terk etmelerini önermiştir.

Açıklamada, İsrail saldırılarından en çok etkilenen Lübnan’ın güney bölgelerinin özellikle tehlikeli olduğu belirtilerek, Bekaa Vadisi ve Litani Nehri’nin güneyine hiçbir seyahat yapılmaması istenmiştir.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ise İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının endişe verici ve dramatik olduğunu belirtmiştir.

Robles, Lübnan’da görev yapan İspanyol askerlerinin moralinin yüksek olduğunu da ifade etmiştir.

İspanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştır:

“İspanya hükümeti, İsrail’in Lübnan’ın güney ve doğusuna yönelik düzenlediği ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılardan derin bir dehşet ve kınama duymaktadır. Şiddet sarmalının sona ermesi gerekiyor. Her ne pahasına olursa olsun savaştan kaçınılmalıdır. Tüm taraflar sivil hayata ve Uluslararası İnsani Hukukun temel ilkelerine saygı duymalıdır. Gerilimin azaltılması ve BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması zorunludur. Gazze’de acil ve kalıcı bir ateşkes, bölgesel gerilimi azaltmak için elzemdir.”

İsrail ordusunun, Lübnan’da sabahtan bu yana 1100 “hedefe” yönelik hava saldırılarında 24’ü çocuk, 42’si kadın 356 kişinin hayatını kaybettiği ve 1246 kişinin de yaralandığı bildirilmiştir.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARINDA 492 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan’a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemiştir.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk, 58’i kadın olmak üzere 492 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1645 kişinin yaralandığını açıklamıştır.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam etmektedir.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklamış, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurmuştur.

İsrail, Beyrut'u vuruyor Haberi Görüntüle

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP