DOLAR 34,1831 0.13%
EURO 38,1056 -0.38%
ALTIN 2.928,58-0,15
BITCOIN 22338442.66543%
İstanbul
23°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lübnan Başbakanı Mikati: Hastaneler sivil yaralılarla dolu | Dış Haberler
7 okunma

Lübnan Başbakanı Mikati: Hastaneler sivil yaralılarla dolu | Dış Haberler

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in saldırıları sonucu ülkesindeki hastanelerin, "düzinelerce kadın ve çocuk dahil" sivil yaralılarla dolu olduğunu belirtti

ABONE OL
Eylül 26, 2024 07:46
Lübnan Başbakanı Mikati: Hastaneler sivil yaralılarla dolu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde “Orta Doğu’daki Durum” başlıklı bir oturumda Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sert bir dille eleştirdi. Mikati, İsrail’in saldırılarının yüzlerce Lübnanlı sivilin hayatına mal olduğunu ve ülke genelinde büyük bir insani krize yol açtığını vurguladı.

Mikati, İsrail’in saldırıları hakkında “Saldırganlar sadece savaşçıları ve silahları hedef aldıklarını iddia ediyor, ancak size temin ederim ki Lübnan hastaneleri, düzinelerce kadın ve çocuk dahil olmak üzere çok sayıda sivil yaralıyla dolu” diyerek İsrail’in iddialarını reddetti.

Başbakan Mikati, İsrail’in Lübnan’da yaşananları “benzeri görülmemiş” gelişmeler olarak adlandırarak, İsrail’in Lübnan halkına karşı uyguladığı insan hakları ihlallerini kınadı. Mikati, “İsrail, sivillerimizi öldürerek, evlerimizi yıkarak, ailelerimizi zorlu şartlar altında kaçmaya zorlayarak ve savaş uçaklarını ve insansız hava araçlarını gökyüzümüze göndererek egemenliğimizi ihlal ediyor” diyerek İsrail’in saldırılarının vahşetini gözler önüne serdi.

Mikati, Güvenlik Konseyi üyelerinden İsrail’e baskı yaparak tüm cephelerde acil bir ateşkese ulaşılması çağrısında bulundu. Mikati, “İsrail’e baskı yaparak tüm cephelerde derhal ateşkes sağlanması” çağrısında bulunarak uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesini talep etti.

"GAZZE'DE OLANLARIN YANSIMALARI DOĞRUDAN LÜBNAN'DAKİ VE BÖLGEDEKİ DURUMU ETKİLİYOR"

Başbakan Mikati, Lübnan’daki çatışmaların Gazze’de yaşananların bir yansıması olduğunu belirterek, bu çatışmaların bölge genelinde derin etkilere yol açtığını vurguladı. Mikati, “Gazze’de olanların yansımaları doğrudan Lübnan’daki ve bölgedeki durumu etkiliyor ve olan bitenler bölgenin sınırlarında durmayacak, tüm Orta Doğu’yu kapsayacak” diyerek bölgedeki çatışmaların yaygınlaşma tehlikesine dikkat çekti.

Mikati, uluslararası topluma çağrıda bulunarak “Bugün dünyanın bölgemizde devam eden insani trajediyi durduramadığını görüyoruz. Bu nedenle, Lübnan halkı adına, konseyinizi tüm sorumluluklarını üstlenmeye ve halkımızın içinde bulunduğu zor durumu sona erdirecek, diplomatik çözümlere giden yolu açacak acil, kararlı bir duruş sergilemeye çağırıyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP