DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lösemiyle Mücadele Eden Sidar’ın Ailesi İzmir’de Tedavi Sürecinde Destek Arıyor
6 okunma

Lösemiyle Mücadele Eden Sidar’ın Ailesi İzmir’de Tedavi Sürecinde Destek Arıyor

ABONE OL
Eylül 13, 2024 09:45
Lösemiyle Mücadele Eden Sidar’ın Ailesi İzmir’de Tedavi Sürecinde Destek Arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 yaşında lösemi hastası olan Sidar Demirbaş, 4 yıl önce ilk kez bu hastalıkla mücadele etmeye başladı. Tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan Sidar, geçtiğimiz yıl ilkokula başladı. Ancak 10 Kasım 2023’te tekrar şiddetli eklem ağrıları yaşayınca Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda löseminin tekrarladığı tespit edildi.

Sidar’ın ailesi, tedavisi için İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldi. Annesi Fatma Demirbaş, küçük oğlu, ablası Kübra (14) ve kız kardeşi Ecrin (6) ile birlikte İzmir’de tedavi sürecine başladılar. Aile, 9 aydır İzmir’de yaşıyor ve Sidar’ın sağlığı için mücadele ediyorlar.

Doktorlar, Sidar’ın kardeşlerinden kemik iliği nakli olabileceğini söyledi. Bu nedenle aile, Sidar’ın tedavisi için İzmir’de kalmaya karar verdi. Anne Fatma Demirbaş, “Kars’ta çocuklarımla ilgilenebilecek kimse yok, bu yüzden İzmir’deyiz. Sidar’ın sağlık durumu ve eğitimleri için İzmir’de kalmak zorundayız” diyor.

Sidar, ağır bir kemoterapi tedavisinden geçti ve zorlu günler atlattı. Şu anda idame tedavisinde olan Sidar, 2 yıl daha İzmir’de kalacak. Aile, bu süreçte yaşadıkları zorluklar hakkında konuşuyor. Annesi Fatma Demirbaş, “İkinci kez lösemi teşhisi koyulduğunda çok üzüldük. Sidar, 36 saat süren yoğun kemoterapiler aldı. Eşim işleri nedeniyle Kars’ta kaldı, ben ve çocuklarım İzmir’deyiz.” diyor.

Sidar’ın kardeşleri Kübra ve Ecrin, eğitimlerine devam edemiyor. Anne Fatma Demirbaş, “Kübra 8’inci sınıfa, Ecrin ise birinci sınıfa başlayacaktı. Okulda kaydını sildirdiler, bu nedenle evde kalıyorlar. Küçük kızımın anasınıfına başlamasını çok istiyorum.” diyor. Kübra da ablası gibi okulu çok özlediğini ve kardeşi iyileştikten sonra liseye gitmeyi çok istediğini belirtiyor.

Sidar, “Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Hastaneye gitmediğim günler evdeyim.” diyerek duygularını dile getiriyor.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, şehir dışından gelen ve maddi durumu olmayan ailelere destek veriyor. Dernek üyesi Aylin Ege, “Bu süreçte çocukların eğitimleri de yarım kalıyor. Aileler, hastaneler ve okullar arasında gidip gelmek zorunda kalıyor. Bu konuda kolaylık sağlanması gerekiyor. Çünkü eğitim bir haktır.” diyor.

Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Can ÇUBUKÇUOĞLU / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Lösemi Lösemi Çocuk İzmir Kars

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP