DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lösemi Tedavisi İçin İzmir’e Gelen Sidar ve Ailesinin Zorlu Süreci
10 okunma

Lösemi Tedavisi İçin İzmir’e Gelen Sidar ve Ailesinin Zorlu Süreci

ABONE OL
Eylül 13, 2024 09:45
Lösemi Tedavisi İçin İzmir’e Gelen Sidar ve Ailesinin Zorlu Süreci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sidar Demirbaş, 7 yaşında, Kars’ta yaşıyor ve 4 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Maalesef hastalık yeniden nüksetti ve küçük Sidar, annesi Fatma Demirbaş ve kardeşleri Kübra (14) ve Ecrin (6) ile birlikte tedavi için İzmir’e geldi. 9 aydır İzmir’de yaşayan Fatma Demirbaş, zorluklarla dolu bir süreç geçirdiklerini belirtiyor.

Sidar, 2020 yılında ilk lösemi teşhisini aldı ve Trabzon’da tedavisine devam etti. Sağlığına kavuştuktan sonra geçen yıl ilkokula başladı. Ancak 10 Kasım 2023’te şiddetli eklem ağrıları nedeniyle Kars’taki bir hastaneye götürüldü ve löseminin yeniden ortaya çıktığı tespit edildi.

İzmir’deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sidar ağır bir tedavi sürecinden geçiyor. Okulunu bırakmak zorunda kaldı ve aile, hiç tanımadıkları bir şehirde yeni bir hayata uyum sağlamaya çalışıyor. Fatma Demirbaş, “Doktorlar, Sidar’ın kardeşlerinden nakil olabileceğini söyledi. Bu yüzden diğer iki çocuğum da benimle burada kaldı. Onların eğitimlerine devam etmesini istiyorum. Sidar da okula gitmek istiyor, çok özledi, ama hastalığı nedeniyle enfeksiyon riski var.” diyor.

Sidar, 36 saat süren yoğun kemoterapilerden geçti ve şu anda idame tedavisinde. Aile, Sidar’ın iyileşmesi için her şeyi yapıyor, ancak doktorlar en az iki yıl daha İzmir’de kalmaları gerektiğini söylüyor. Fatma Demirbaş, eşinin işi nedeniyle Kars’a dönmek zorunda olduğunu ve üç çocuğuyla birlikte İzmir’de kalmak zorunda kaldığını belirtiyor.

Kübra, ablası, okula gitmek istiyor, ancak kardeşinin tedavisi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. “Kardeşimin iyileşmesini ve tekrar okula gitmeyi çok istiyorum,” diyor Kübra.

Küçük Sidar ise okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini söylüyor.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, şehir dışından gelen ve zor durumda olan ailelere destek oluyor. Dernek üyesi Aylin Ege, bu süreçte hasta çocukların yanı sıra kardeşlerinin de eğitimlerinin yarım kaldığını belirtiyor ve “Bu çocuklar ve aileleri için daha fazla kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Eğitim bir haktır,” diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Lösemi Lösemi Çocuk İzmir Kars

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP