DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152342-0.79471%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Lisans öğrencileri Bozkurt’ta sel felaketini inceledi
14 okunma

Lisans öğrencileri Bozkurt’ta sel felaketini inceledi

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:48
Lisans öğrencileri Bozkurt’ta sel felaketini inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’da yürütülen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” projesi kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri, 2021 yılında sel felaketinin vurduğu Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bu proje, öğrencilere iklim değişikliğinin etkilerini yerinde gözlemleme fırsatı sağladı. 2021 sel felaketi sırasında çok sayıda insan hayatını kaybetmiş, evler ve iş yerleri yıkılmış, birçok bina da zarar görmüştü.

Proje kapsamında düzenlenen teknik geziye, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berkan Güngör liderlik etti. Katılımcılar, felaketin yaşandığı bölgeyi gezerken, afet sonrasında yürütülen rehabilitasyon çalışmalarını da inceleme fırsatı buldu.

“Afetlere karşı alınacak tedbirlerin en başında bilinç ve farkındalık geliyor,” diyen Öğretim Görevlisi Güngör, iklim değişikliğinin etkilerine karşı toplumsal bilincin önemini vurguladı.

Proje katılımcıları arasında yer alan Ramazan Günsel, sel felaketinin etkilerini yerinde görmenin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. “Gördüklerimiz, iklim değişikliğinin ciddiyetini ve bununla mücadele etmemizin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi,” dedi.

Kastamonu Üniversitesi ve TÜBİTAK’ın yanı sıra 3 üniversite, 4 kamu kurumu ve 1 özel kuruluşun da destek verdiği proje, 4 uzman, 14 eğitmen, 7 rehber ve 1 sağlık personelinin katılımıyla yürütüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Türkiye Bozkurt Çevre Doğa Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP