DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153242-0.47382%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Limyra Antik Kenti, Su Altındaki Kalıntıları ile Göz Kamaştırıyor
4 okunma

Limyra Antik Kenti, Su Altındaki Kalıntıları ile Göz Kamaştırıyor

ABONE OL
Eylül 21, 2024 10:47
Limyra Antik Kenti, Su Altındaki Kalıntıları ile Göz Kamaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Finike ilçesinde yer alan Limyra Antik Kenti, su altında kalan tarihi kalıntıları ile ziyaretçileri büyülüyor. Milattan önce 5. yüzyıla uzanan bu antik kent, bir zamanlar Likya’nın başkenti olmuş ve tarih boyunca depremlerden nasibini almıştır. 1970’lerden beri devam eden kazılarda ortaya çıkarılan Ptolemaion Kilisesi ve sütunlu cadde, antik kentin ihtişamını gözler önüne seriyor.

Antik kentin ortasından akan Limyros Nehri, kilisenin temellerini ve sütunlu caddeyi su altında bırakmış. Bu doğal havuz, ziyaretçiler için serinletici bir mekan görevi görüyor. Ancak kilisenin temellerinin bulunduğu alan tel örgüyle çevrili ve “Restorasyon ve konservasyon çalışması yapılmaktadır. Girmek yasaktır” uyarı tabelası bulunuyor.

Ziyaretçiler, su altında kalan tarihi kalıntıları hayranlıkla izleyip fotoğraflarını çekiyor. Tatil için Antalya’ya gelen Gözde Arık, antik kentin güzelliğinden etkilendiğini ve suya girmek istediğini ancak yasak tabelaları nedeniyle vazgeçtiğini söylüyor.

Hakan Arık ise bölgenin daha fazla tanıtılması gerektiğini ve sosyal medya aracılığıyla daha fazla insanın bu tarihi mirasa ilgi duyabileceğini belirtiyor. Antik kentin atıl kalmış görünümü onları üzmüş ve çalışmaların hızlandırılması gerektiğini düşünüyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Antalya Turizm Güncel Finike Kültür Doğa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.