DOLAR 34,2632 0.42%
EURO 37,2355 0.46%
ALTIN 2.987,091,12
BITCOIN 23198321.1545%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Lenf Kanserini Yenen Genç Yazarın Umut Dolu Hikayesi
10 okunma

Lenf Kanserini Yenen Genç Yazarın Umut Dolu Hikayesi

ABONE OL
Ekim 18, 2024 09:47
Lenf Kanserini Yenen Genç Yazarın Umut Dolu Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da yaşayan 28 yaşındaki Muhammed Doğan, lenf kanseriyle üç kez mücadele etti. Bu zorlu süreçte hem ilaçların yardımıyla hem de edebiyatın gücüyle hayata tutunan Doğan, “Umut Sokağın Tavanı Kadar” adlı bir kitap kaleme aldı. Doğan, kitabında verdiği mücadeleyi anlatarak diğer kanser hastalarına umut olmayı hedefliyor. “Sokağın hiçbir zaman tavanı olmadığı gibi, umudun da tavanı yoktur. Kitabımda yaşadığım mücadeleyi tüm çıplaklığıyla anlattım. İnanıyorum ki kitabım, başka bir kanser hastasının mücadelesine destek olabilir,” diyor.

Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Doğan, dört yıl önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Tedavi süreci boyunca iki kez kanseri yenen Doğan, ne yazık ki hastalığın üçüncü kez nüksetmesiyle karşılaştı. Bu durum onu işinden ayrılmaya ve eşinden boşanmaya zorladı. Hayatın bu zorlu döneminde edebiyatla tanışan Doğan, kitaplarla dostluk kurdu.

‘BAŞKA TÜRLÜ ATLATAMAZDIM’

Okumaya ve yazmaya yönelen Doğan, kullandığı ilaçlarla mücadelesini sürdürürken, aynı zamanda diğer kanser hastalarına da umut aşılamak için “Umut Sokağın Tavanı Kadar” adlı kitabını yazdı. Bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan kitap, Doğan için bir yaşam ışığı oldu. “Bu kitabı yazarak hayata tutundum, başka türlü bu zorlukları atlatamazdım. Benim durumumda olanlar, bu kitabı okuduğunda belki bir hayale tutunmanın, bir kitaba sarılmanın ne kadar mutlu edebileceğini anlayacaklar,” diye belirtiyor.

KANSER İLACI İÇİN ÇAĞRI

Kanserle mücadele sürecinin çok zorlu olduğunu vurgulayan Doğan, SGK tarafından karşılanmayan immünoterapi ilacının temini için hukuki bir mücadele başlattı. Barodan atanan bir avukat aracılığıyla başlattığı süreçte, mahkemeden üç ayda bir aldığı ara kararlar sayesinde ilaçlarını temin edebiliyor. “İmmünoterapi ilacını kullandığım sürece genel durumum iyi oluyor; ama hastalığımı tam olarak bitiremiyor. Aylık doz fiyatı 75 bin lira olduğu için tek başıma bu masraflı karşılayamıyorum. Bu ilaç benim gibi hastalara umut oluyor. Kanser hastaları çok zorlu süreçler yaşıyor. Bir de ilacın külfetini düşünmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda bir düzenleme yapılırsa, çok büyük mutluluk yaşarız,” diye ekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kültür Sanat Edebiyat Sağlık Adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.