DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lavabo Açıcı Patladı: 78 Yaşındaki Adam Yüzde 40 Yanıkla Hastaneye Kaldırıldı
10 okunma

Lavabo Açıcı Patladı: 78 Yaşındaki Adam Yüzde 40 Yanıkla Hastaneye Kaldırıldı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 08:45
Lavabo Açıcı Patladı: 78 Yaşındaki Adam Yüzde 40 Yanıkla Hastaneye Kaldırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, tıkanan mutfak lavabosunu açmak için kullandığı lavabo açıcı nedeniyle yaşadığı dehşet verici olayı anlattı. Yaşlı adamın vücudunun yüzde 40’ı yanmıştı.

“Sevindim, açıyor dedim, bir ses, üstüm başım, vücudumda şiddetli bir yanma oldu,” dedi Büyüktosun.

İSTANBUL – Bahçelievler’de yaşayan Büyüktosun, tıkanan mutfak lavabosunu açmak için tesisatçı çağırdı. Ancak tesisatçı gelmeyince, nalburdan aldığı lavabo açıcıyı denemeye karar verdi. “Çok etkili, hemen açar” diyen nalburun tavsiyesiyle açıcıyı lavaboya döktü. Ancak kısa süre sonra, ürkütücü bir sesle birlikte şiddetli bir yanma hissetti. Büyüktosun’un vücudunun yüzde 40’ı yandı.

Büyüktosun, “Tesisatçı gelmedi, bir başkası da kapalıydı, nalbura rastladım, ‘Çok etkili, hemen açar’ dedi. Tehlikesi var mı, patlama yapar mı diye sordum ‘Yok, yalnız teninle temas ettirmeyeceksin’ dedi. Döktüm, ses geldi, sevindim, açıyor dedim. Bir ses, üstüm başım, vücudum şiddetli bir yanma. Deneyeyim dedim ama kimseye tavsiye etmem,” diye konuştu.

Büyüktosun’un tedavisini yürüten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan ise, son yıllarda bu tür kazaların sıklaştığını ve ölüme kadar giden sonuçlara yol açabileceğini belirtti. “Maalesef son yıllarda çok arttı, ölüme kadar giden facialarla karşılaşabiliyoruz. Yüzde 40 civarı yanığı vardı, bu ürünleri kullanırken çok dikkat edilmeli. Benzer en az 5-6 hasta son 3-4 günde gelmiştir” dedi.

Büyüktosun, yaşadığı korkunç deneyimden sonra, kişilere lavabo açıcı gibi kimyasal maddeleri kullanırken son derece dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. “Kimseye tavsiye etmem,” dedi Büyüktosun.

Prof. Dr. Turan, bu tür kazaların önlenmesi için lavabo açıcı kullanırken güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı. “Bilmeyen insanların kullanmaması gerekiyor, gerekli ekipmanı, teçhizatı yoksa kişilerin kesinlikle kullanmamasını söylüyoruz. Halkın bu tarz ürünleri kullanırken çok dikkat etmesini öneriyoruz. Eklem hareketleri iyi çalışmayan, vatandaşlar, ölüme kadar giden facialarla karşılaşabiliyoruz,” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Mustafa Turan Bahçelievler İstanbul Sağlık Kaza

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP