DOLAR 34,1568 -0.01%
EURO 37,1130 -0.1%
ALTIN 2.941,760,18
BITCOIN 2288488-1.53662%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kuzey Kore, anayasa değişikliğiyle Güney'i ilk kez 'düşman devlet' olarak tanımladı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Kuzey Kore, anayasa değişikliğiyle Güney'i ilk kez 'düşman devlet' olarak tanımladı | Dış Haberler
7 okunma

Kuzey Kore, anayasa değişikliğiyle Güney'i ilk kez 'düşman devlet' olarak tanımladı | Dış Haberler

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), ülkenin anayasasında yapılan değişiklikle Güney Kore'nin ilk kez "açık bir şekilde düşman devlet" olarak tanımlandığını bildirdi.

ABONE OL
Ekim 17, 2024 07:45
Kuzey Kore, anayasa değişikliğiyle Güney'i ilk kez 'düşman devlet' olarak tanımladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde Güney Kore ile gerilim tırmanırken, Kuzey Kore, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltecek bir adım attı ve anayasasında değişiklik yaptı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’nın duyurusuna göre, bu değişiklikle Güney Kore ilk kez “açık bir düşman devlet” olarak tanımlandı.

Koreleri birbirine bağlayan yolların 15 Ekim’de patlatılması olayına da değinen KCNA, bu eylemin anayasa değişikliğine uygun “kaçınılmaz ve meşru” bir adım olduğunu belirtti.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığından bir sözcü, Pyongyang’ın güney sınırlarını “kalıcı olarak güçlendirmek için önlemler almaya devam edeceğini” açıkladı.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap ise Birleşme Bakanlığının açıklamasına yer verdi. Açıklamada, “birleşme karşıtı” olarak nitelenen “düşman devlet” tanımlaması kınandı ve Kuzey Kore’nin provokasyonlarına “güçlü bir şekilde karşılık verileceği” vurgulandı.

Kuzey Kore’den Anayasa Revizyonu Çağrısı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ocak ayında Güney Kore’nin “değişmez baş düşman” olarak tanımlanması için anayasanın yeniden yazılması çağrısında bulunmuştu.

Güney Kore ve ABD’yi, Kore Yarımadası’nda askeri tatbikat düzenleyerek ve stratejik varlıklar konuşlandırarak “potansiyel bir savaş bölgesi” yarattıklarıyla suçlayan Kim, Güney Kore ile yeniden birleşmenin “imkansız” olduğunu iddia etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.