DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kutsal İşgal belgeseli konusu nedir, neyi anlatıyor? Kutsal İşgal belgeselinde kimler var?
6 okunma

Kutsal İşgal belgeseli konusu nedir, neyi anlatıyor? Kutsal İşgal belgeselinde kimler var?

ABONE OL
Eylül 13, 2024 09:50
Kutsal İşgal belgeseli konusu nedir, neyi anlatıyor? Kutsal İşgal belgeselinde kimler var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, sosyal medyada yayınladığı bir videoda, “Kutsal İşgal” belgeselinin Filistin topraklarının işgalinin ardındaki motivasyonu ve yöntemleri ortaya koyduğunu belirtti. Belgesel, radikal Yahudi işgalcilerin içine sızan TRT World ekibinin çektiği görüntülerle Filistin topraklarının işgalini gözler önüne seriyor.

KONUSU

Kutsal İşgal, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından yasadışı ilan edilen Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’daki Filistinlilere uyguladığı şiddeti ele alıyor. TRT World Araştırma Ekibi, Gazze’deki çatışmaların ardından İsrail’in radikal gruplarına gizlice girerek çarpıcı görüntüler ve röportajlar elde etti. Belgesel, Filistin topraklarının sistematik işgalini ve İsrail’in “Hilltop Youth” gibi radikal grupların yetiştirilmesini ele alıyor.

TANIK VE FAİLLERİN GÖZÜNDEN SİYONİST İŞGAL

Belgeselin çekimleri, TRT World Araştırma Ekibi’nin Gazze’deki soykırımdan sonra Batı Şeria’daki radikal İsrailli grupların arasına sızmasıyla gerçekleştirildi. Bu zorlu süreçte ekip, Filistin topraklarının işgalini adım adım belgeledi ve “Hilltop Youth” adlı radikal grubun eğitim gördüğü karakolların içinden görüntüler elde etti.

Belgesel, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun çoğunluğunun yasadışı kabul ettiği Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı işledikleri vahşeti hem tanıkların hem de faillerin gözünden, çarpıcı görüntülerle aktarıyor.

İsrailli aktivistler, eski İsrail askerleri, radikal işgalci liderler ve İsrail parlamento üyeleriyle yapılan röportajlar, Siyonist İsrail’in Filistinlileri yerinden etme stratejilerini ve Filistin topraklarının nasıl çalındığını gözler önüne seriyor.

Belgeselde yer alan önemli röportajlar arasında işgalcilerin lideri Daniella Weiss, eski Hilltop Youth üyesi Milletvekili Zvi Sukkot, eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aktivist hukukçu Michael Sfard, Peace-Now hareketi lideri Haget Ofran ve eski İsrail askeri Nadav Weiman yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP