DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23001260.15463%
İstanbul
16°

AÇIK

15:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Teknoloji ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi
7 okunma

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Teknoloji ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:57
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Teknoloji ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ev sahipliğinde, teknoloji ve mühendisliğin odağında bir konferans düzenlendi. Konferansta, AK Parti Ankara Milletvekili ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uzmanı Dr. Ömer İleri konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğin açılışında, Dr. Ömer İleri ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, birer konuşma yaparak Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını kınadılar. Konuşmaların ardından, Dr. İleri ve Prof. Dr. Kızıltoprak, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Dr. Ömer İleri, hem mühendislik hem de siyasette deneyim sahibi olduğunu vurgulayarak, mühendislerin sistem kurma ve yönetme becerilerinin siyasette daha fazla yer almasını gerektiğine inandığını ifade etti. Teknoloji ve siyasetin ilişkisini değerlendirirken, “Teknoloji toplum üzerinde derin bir etkiye sahip. Siyasetçiler ise toplumu yönlendirenlerin başında geliyor. Bu iki kavramın birbirine bağlı olduğunu görüyoruz. Siyasetçiler, halkla iletişim kurmak için teknolojiyi kullanıyor ve teknolojik gelişmeleri gündeme getiriyorlar. Teknolojiyi sadece sanayi yönüyle değil, bu yönüyle de ele almalıyız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise DPÜ’nün TEKNOFEST’teki başarılarına değinerek, üniversitenin teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve yönlendiren bir kurum olduğunu belirtti. “Teknolojiyi üreten milletler hem bugünü hem de geleceği şekillendirir. Savunma sanayisinde güçlü olmayan ülkeler başarılı olamaz. Türkiye, son yıllarda savunma sanayisinde önemli adımlar atarak dışa bağımlılığını azaltmış ve artık ihtiyaçlarını karşılayabilen bir ülke haline gelmiştir. Türkiye, geleceğini tasarlayan ve geniş bir insan kaynağına sahip bir ülkedir. Siz değerli öğrencilerimiz, bu gelişmeleri yakından takip etmeli ve ülkemizin teknoloji üretiminde söz sahibi olmayı hedeflemelisiniz” diye konuştu.

Soru-cevap bölümünün ardından etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Konferansa AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Salih Tuğ, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. – KÜTAHYA

Milletvekili Ömer İleri Teknoloji Konferans AK Parti Politika Siyaset Türkiye Ankara Eğitim Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP