DOLAR 34,1258 0.29%
EURO 38,1389 0.17%
ALTIN 2.876,481,68
BITCOIN 2147595-0.38579%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Kuşlar ekolojik tünel sayesinde daha rahat hareket ediyor
18 okunma

Kuşlar ekolojik tünel sayesinde daha rahat hareket ediyor

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:57
Kuşlar ekolojik tünel sayesinde daha rahat hareket ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nallıhan Kuş Cenneti’nin ekolojik dengeye önemli katkı sağlayan bir parçası olan “Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli”, kuşların karayolu yoğunluğundan etkilenmesini azaltarak doğal yaşamlarına olumlu etkiler yaratıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Ankara-Nallıhan karayolunda inşa edilen ekolojik tünel ve köprünün kuşların hareket özgürlüğünü artırdığını belirterek, “Tünel sayesinde kuşlar daha rahat hareket ediyor ve trafik gürültüsü azalmış durumda. Ziyaretçiler ise eski yan yolu kullanarak alana daha kolay ulaşabiliyor” dedi.

Nallıhan Kuş Cenneti, 160 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve su kuşları için önemli bir üreme alanı görevi görüyor. Alan ayrıca soyu tehlikede olan karaleylekler ve Türkiye’deki 6 balıkçıl türünün 5’ine ev sahipliği yapıyor.

Kız Tepesi Anıtı, Nallıhan Kuş Cenneti’nin hemen yanında yer alıyor ve önemli bir doğal kaynak değerini temsil ediyor. Kayalıklar, karaleylekler ve yırtıcı kuşlar için üreme habitatı sağlıyor.

Çokçetin, “Nallıhan Kuş Cenneti’nin jeolojik yapısı ile açık bir laboratuvar niteliği taşıyor. Sarı, kahve ve kırmızımsı tabakaların görsel şöleni, ziyaretçilere benzersiz bir peyzaj sunuyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Nallıhan Ankara Hayvanlar Çevre Doğa Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP