DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2143583-0.43419%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kürtaj yaptıran kadın, gittiği devlet hastanesinde öğrendiği gerçekle savcılığa koştu
5 okunma

Kürtaj yaptıran kadın, gittiği devlet hastanesinde öğrendiği gerçekle savcılığa koştu

ABONE OL
Eylül 22, 2024 09:43
Kürtaj yaptıran kadın, gittiği devlet hastanesinde öğrendiği gerçekle savcılığa koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde annesini ziyaret eden Elif Yılmaz, 6 haftalık hamileyken rahatsızlanarak özel bir hastaneye başvurdu. Doktor, bebeğin engelli doğabileceği iddiasıyla kürtaj önerdi. Yılmaz, bu iddiaya istinaden kürtajı kabul etti, ancak kısa süre sonra tekrar rahatsızlanarak aynı hastaneye döndü. Ancak doktor, hiçbir sorun olmadığını söyleyerek Yılmaz’ı taburcu etti.

Ankara’ya dönen Yılmaz, şiddetlenen ağrı ve kanamalar nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan muayenede ceninin yarısının rahimde kaldığı belirlendi. Yılmaz, acil bir operasyonla ikinci kez kürtaj oldu. Yaşadıklarının ardından Yılmaz, Kızıltepe’deki özel hastaneyi ve doktoru, görevi ihmal etmekle suçlayarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kızıltepe'de Kürtaj Skandalı: Hamile Kadın İki Ameliyat Oldu

“KÜRTAJI TAMAMLAMADIKLARI İÇİN İKİNCİ KEZ AMELİYAT OLDUM”

Elif Yılmaz, “Kızıltepe’deki hastaneye rahatsızlık nedeniyle başvurdum. Bebeğin engelli doğabileceği söylenince kürtaj yaptırmaya karar verdim. Ancak ameliyat eksik yapıldı. Taburcu olduktan sonra kanamalar devam etti ve tekrar hastaneye gittim. Doktor sorun olmadığını söyleyerek beni evime gönderdi. Ankara’ya döndükten sonra durumum daha da kötüleşti. Bilkent Şehir Hastanesi’nde ceninin yarısının rahimde kaldığını ve acil ameliyat geçirmemi gerektiği söylendi. Ölümden döndüm. Kızıltepe’deki hastane ve doktorun ihmali nedeniyle ikinci kez ameliyat olmaya zorlandım.” dedi.

Kızıltepe'de Kürtaj Skandalı: Hamile Kadın İki Ameliyat Oldu

“GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDİĞİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Yılmaz’ın avukatı Gurbet Bilbay, “Müvekkilim, 17 Ağustos’ta Kızıltepe’deki özel bir hastaneye gitti ve bebeğin engelli doğabileceği söylendi. Kürtajı kabul etti, ancak ameliyat sonrası sorunlar yaşadı. Hastaneye tekrar gittiğinde ise doktor hiçbir sorun olmadığını söyledi. Ancak daha sonra Ankara’daki bir hastanede ceninin yarısının rahimde kaldığı tespit edildi. Müvekkilim, ikinci bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Doktorun görevi ihmal ettiği için suç duyurusunda bulunduk. Bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz.” dedi.

“BİZLERE TEŞEKKÜR EDE EDE GİTTİLER”

Kızıltepe’deki özel hastanenin kadın doğum uzmanı Ahmet T., iddialara ilişkin “Hastamız bizlere teşekkür ede ede gitti. Hiçbir sorun yoktu, 6 haftalık olduğu için cenin çok küçüktü, onu aldık. Ameliyat sonrası kontrole geldi ve hiçbir sorun yoktu. Şu anki iddialarına anlam veremiyoruz. Gayet sağlıklı bir şekilde buradan ayrıldı. Şimdi ise çok farklı şeyler söylüyor.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elif Yılmaz Kızıltepe Ameliyat Hastane Sağlık Güncel Mardin Yargı Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.