DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21336500.84174%
İstanbul
28°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kültür Yolu Festivali, İstanbul’da Sanatseverlerle Buluştu
5 okunma

Kültür Yolu Festivali, İstanbul’da Sanatseverlerle Buluştu

ABONE OL
Ekim 5, 2024 07:48
Kültür Yolu Festivali, İstanbul’da Sanatseverlerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin İstanbul ayağını ziyaret etti. 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde sergi turu gerçekleştiren Bakan Ersoy, festivalin ülkemizin ve dünyanın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Bakan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde “Pablo Picasso – Resimden Seramiğe Bir Serüven” ve “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergilerini gezdi. Eşi Pervin Ersoy’un da eşlik ettiği turda Bakan Ersoy, yetkililerden bilgi aldı.

‘İLK ALTI GÜNDE 50 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ ALDIK’

Festivalin hedeflerine değinen Bakan Ersoy, Nisan ayında başlayan ve bu yıl 16 şehirde devam eden Kültür Yolu Festivali’nin İstanbul ayağının yoğun bir katılımla gerçekleştiğini vurguladı. Festivalin en önemli hedeflerinden birinin Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımını sağlamak olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, bu amaçla festivalin Avrupa Festival Birliği’ne dahil edildiğini ve uluslararası sanat camiasından isimlerin eserlerini sergilediklerini belirtti. Özellikle Frida Kahlo ve Andy Warhol sergilerinin büyük ilgi gördüğünü ve ilk altı günde 50 binden fazla ziyaretçi ağırladığını belirten Bakan Ersoy, Picasso sergisinin de 10 bin kişiyi aşan bir ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade etti. Bu yüksek katılımın festivalin amacına uygun bir şekilde halkı uluslararası sanatla buluşturduğunu vurguladı.

‘2028’E KADAR DAHA FAZLA ŞEHRE VE ZİYARETÇİYE ULAŞACAĞIMIZ BIR FESTİVAL OLACAK’

Çocukların festivale olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Ersoy, Kültür Yolu Festivali’nin bakanlığın tüm kurumlarının katılımıyla gerçekleştiğini ve bu yıl daha fazla etkinlikle şehrin birçok noktasında gerçekleştiğini söyledi. Festivale katılımda yaş aralığının genişlemesi ve çocukların da yoğun ilgi göstermesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Bakan Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri’nin daha fazla şehre yayılarak devam edeceğini ve 2028’e kadar daha fazla şehre ve ziyaretçiye ulaşacağını açıkladı. Bakan Ersoy, tüm sanatseverleri festivale katılmaya davet ederek, İstanbul Kültür Yolu Festivali sonrasında da sergilerin üç ay boyunca devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Etkinlikler Andy Warhol Festival İstanbul Kültür Turizm Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP