DOLAR 34,1483 0.11%
EURO 38,2658 0.24%
ALTIN 2.915,010,02
BITCOIN 21796800.70822%
İstanbul
22°

AÇIK

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenine Katıldı
15 okunma

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenine Katıldı

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:49
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenine Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi anma törenine katılarak, Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerinin sadece Anadolu’da değil, Kafkaslar’dan Balkanlar’a kadar insanların yolunu aydınlattığını vurguladı. Ersoy, “Bu düşünceleri yaşatmak ve insanları bu öğretilerden haberdar etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Ersoy, Hacıbektaş Veli’nin sevgi ve kardeşlik tohumlarının filizlendiği bu topraklarda, insanların bu değerlere sahip çıkmasını takdir ettiğini belirtti. Hazreti Ali’nin “Kimseden vefa görmesem de, vefa göstermeye devam edeceğim” sözlerine atıfta bulunarak, Hacıbektaş’lıların yüzyıllar öncesinde mayalanan bu ruhu muhafaza ederek vefalı olmanın en güzel örneklerinden birini sergilediğini söyledi.

Dünyada yaşanan işgaller ve çatışmalara değinen Ersoy, milyonlarca insanın yurdunu terk etmek zorunda kaldığını ve bu durumun insanlık tarihinin en acı olaylarından birini oluşturduğunu ifade etti. İnsanların farklılığını bir çatışma nedeni değil bir zenginlik olarak görmesi için Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini dünyaya yaymanın önemine dikkat çekti.

Ersoy, “Biz, Mevlana’dan, Yunus’tan, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinden hayata sevgiyle, merhametle, adaletle ve diğerkamlıkla bakmayı öğrendik. Biz, inancından ötürü bir insana zulmetmenin en büyük ayıp ve günah olduğuna inanan bir medeniyetin fertleriyiz. Anadolu ocağında ötekileştirmeye, dışlamaya, sevgisizliğe yer yoktur. Biz, insanı insanın kurdu değil umudu olarak gören bir kültürü temsil ediyoruz” dedi.

Ersoy, Hacı Bektaş Veli’yi anmanın sadece bir tarihi şahsiyeti anmak olmadığını, onun öğretilerini günümüz insanlarına taşımanın önemli olduğunu vurguladı. Günümüzde yaşanan kaos ortamının insanlığın Hacı Bektaş Veli’nin sevgi ve kardeşlik çağrısına daha fazla ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Hacı Bektaş Veli Hacıbektaş Kültür Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP