DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2240910-0.55276%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:18

YATSIYA KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali’ni Ziyaret Etti
3 okunma

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali’ni Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:50
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara Kültür Yolu Festivali’ni Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Kültür Yolu Festivali’nin önemli etkinliklerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat ve kültürün nabzını tuttu.

Bakan Ersoy, ATO Congresium’da düzenlenen üç farklı sergiyi inceleyerek sanatçıların ve çocukların yaratıcılığına tanık oldu. ‘FreshAnkara 3’üncü Çağdaş Sanat Sergisi’, genç sanatçıların yeteneklerini sergilerken, ‘Yüzü Yüze Çocuk Atölyeleri’ çocukların yaratıcılıklarını ve potansiyellerini ortaya koyuyordu. ‘Asya’dan Anadolu’ya Türk El Halısı’ sergisi ise binlerce yıllık Türk el sanatlarının zengin tarihini gözler önüne seriyordu.

Bakan Ersoy, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi’nin eşliğinde, sergileri gezdi. Genç sanatçılarla sohbet eden Bakan Ersoy, onların çalışmalarını yakından inceledi. Çocukların yaratıcılıklarını destekleyen ‘Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri’nde çocuklarla sohbet eden Bakan Ersoy, onların enerjisinden etkilendiğini belirtti.

Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı (GESAV) tarafından hazırlanan ‘Asya’dan Anadolu’ya Türk El Halısı Sergisi’nde, Bakan Ersoy, GESAV Başkanı Kerim Sefer’in koleksiyonuna ait, tarihi 17’nci yüzyıla kadar uzanan Anadolu el dokuma halılarını inceleme fırsatı buldu. Dünyanın en eski halısı Pazırık halısı hakkında da bilgi alan Bakan Ersoy, Türk el sanatlarının zenginliğini bir kez daha vurguladı.

Haber-Kamera: Aybala MELEK-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Etkinlikler Ankara Turizm Güncel Kültür Sanat Yaşam Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP