DOLAR 34,2620 0.33%
EURO 37,6499 -0.34%
ALTIN 2.927,220,40
BITCOIN 21072651.82424%
İstanbul
21°

AÇIK

16:12

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kulak Piercing’i Riskleri ve Sağlık Uyarıları
4 okunma

Kulak Piercing’i Riskleri ve Sağlık Uyarıları

ABONE OL
Ekim 4, 2024 08:49
Kulak Piercing’i Riskleri ve Sağlık Uyarıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kulak piercing’i, özellikle gençler arasında popüler olsa da, kulak kıkırdağına yapılan piercing’ler ciddi enfeksiyon riski taşıyor ve kalıcı deformasyonlara yol açabiliyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Güneş, kulak kıkırdağının enfeksiyonlara karşı savunmasız olduğunu vurguluyor. Kıkırdağın, kendi kan damarlarına sahip olmaması, etrafındaki dokulardan beslenmesi nedeniyle enfeksiyon riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Doç. Dr. Güneş, kulak memesine yapılan piercing’den farklı olarak, kulak kepçesindeki kıkırdağın enfeksiyon durumunda iyileşmesinin zor olduğunu, kalıcı şekil bozukluklarına yol açabileceğini söylüyor. Bu nedenle kulak kıkırdağına piercing yapılmasını önermiyor.

Kulak piercing’inden sonra ağrı, kızarıklık veya şişlik gibi enfeksiyon belirtileri görüldüğünde hemen bir KBB uzmanına başvurulması gerekiyor. Doç. Dr. Güneş, erken müdahale ile enfeksiyonun kontrol altına alınabileceğini, ancak ihmal edilmesi durumunda “güreşçi kulağı” veya “karnabahar kulağı” olarak bilinen kalıcı deformasyonlara yol açabileceğini belirtiyor.

Doç. Dr. Güneş, kulağına piercing yaptırmak isteyen kişilere, işlemin mutlaka steril bir ortamda sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini, geçici küpelerin takılmaması gerektiğini ve işlem sonrası enfeksiyonu önlemek için lokal merhemler ve antibiyotik kullanılması gerektiğini söylüyor.

Güzellik merkezleri gibi tıbbi ekipman ve uzmanlık yetersizliği olan yerlerde yapılan piercing işlemlerinin riskli olduğunu ve bu işlemin uzman hekimler tarafından sağlık kuruluşlarında yapılmasını öneriyor.

Kulak Piercing'i Riskleri ve Sağlık UyarılarıKaynak: İhlas Haber Ajansı / ELİF KIZILÇAY – Sağlık

Güzellik Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.