DOLAR 34,1557 0.16%
EURO 38,0110 -0.23%
ALTIN 2.878,750,14
BITCOIN 21663751.40764%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Küçükçekmece’deki Metrobüs Kazasıyla İlgili Şüphelilerin Savcılık İfadeleri Ortaya Çıktı
18 okunma

Küçükçekmece’deki Metrobüs Kazasıyla İlgili Şüphelilerin Savcılık İfadeleri Ortaya Çıktı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 07:35
Küçükçekmece’deki Metrobüs Kazasıyla İlgili Şüphelilerin Savcılık İfadeleri Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece’de meydana gelen ve bir can kaybı ile 53 yaralıya neden olan metrobüs kazasıyla ilgili, şüphelilerin savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı. Kazanın sorumluluğu konusunda farklı iddialar ortaya atıldı.

Metrobüs şoförü D.M.Ç., kazanın gerçekleştiği yerde bypass açıldığına dair herhangi bir uyarı levhası olmadığını iddia ederek, hızını ona göre düşüremediğini belirtti. 11 aydır İBB’de metrobüs şoförü olarak görev yapan D.M.Ç., kaza anında normal hızda seyrettiğini ve frenlere asıldığını, ancak ABS sisteminin çalışmadığını söyledi. Olay yerinde bypass yolun açıldığına dair bilgisi olmadığını ve herhangi bir uyarı işareti görmediğini ifade etti.

Olay yerinde bulunan aracın şoförü ve saha amiri Ş.Y. ise farklı bir açıklama yaptı. 11 yıldır İETT’de şoför olarak çalıştığını ve son 5 yıldır metrobüs şoförlüğü yaptığını belirten Ş.Y., son 2 aydır saha amiri olarak görevlendirildiğini söyledi. Kazanın gerçekleştiği gün sabah saatlerinde göreve başladığını ve metrobüs yolunda meydana gelebilecek arızalara veya kazalara müdahale etmek için araçta beklediğini belirtti. Olay günü bypass yolun Küçükçekmece Adliyesi’nin karşısında olduğunu ve araçları, üzerinde uyarı levhası bulunan bölgeye park ettiğini söyledi. Metrobüsün araçlarına çarpmamak için manevra yaparken, karşıdan gelen metrobüse sürtmesi sonucu kazanın gerçekleştiğini ifade eden Ş.Y., olayda herhangi bir kusurunun olmadığını ve kazadan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Savcılığın hazırladığı bilirkişi raporu, taraf beyanları ve görüntü kayıtları birlikte değerlendirildiğinde, olay tarihinde metrobüs sürücüsü D.M.Ç.’nin yanlış manevra yaptığı, hızını yol yapısına uyarlamamış olduğu ve yetersiz frenleme yaptığı sonucuna varıldı. Ayrıca, metrobüs sürücülerinin yol çalışmasını rahatlıkla fark edebilecekleri, göze çarpacak ikaz ve işaret levhalarının yeterli olmadığı tespit edildi.

Bu nedenle, olayda kusurlu oldukları değerlendirilen İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E., Müdür Yardımcısı A.Y., metrobüs saha amiri Ş.Y. ve yüklenici firma şantiye şefi M.S.K., “taksirle yaralama ve ölüme neden olmak” suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 3 kişinin ise savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Küçükçekmece İstanbul 3-sayfa trafik İstanbul Trafik Hukuk 3.Sayfa Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP