DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145648-1.69183%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Küçükçekmece’de Yer Altı Elektrik Kablolarında Patlama Sonucu Yangın Çıktı
15 okunma

Küçükçekmece’de Yer Altı Elektrik Kablolarında Patlama Sonucu Yangın Çıktı

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:36
Küçükçekmece’de Yer Altı Elektrik Kablolarında Patlama Sonucu Yangın Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Küçükçekmece’de yer alan Sefaköy 1. Halkalı Caddesi’nde, yer altı elektrik kablolarında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Yağış sonrası yaşanan bu olay, bölgede yaşayanlar için endişe verici bir durum yarattı.

Yangın, saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Elektrik dağıtım firması BEDAŞ ekiplerinin çalışma yaptığı alanda patlama sonucu elektrik kabloları alev aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü, ancak çevrede elektrik kesintisi yaşandı.

Ancak bu, bölge halkı için yeni bir sorun değildi. Aynı yerde defalarca yaşanan benzer olaylar, esnafı BEDAŞ’a karşı büyük bir öfkeye sürükledi. Yaklaşık 6 aydır süren elektrik kesintileri, işletmelerin zarar görmesine ve işlerini yapmalarını engellemesine yol açtı.

Esnaf Ferman Ülker, “Elektrik kesintileri nedeniyle haftanın üç günü iş yerlerimiz kapalı kalıyor. Zarar ediyoruz, çalışamıyoruz. Aynı yerden sürekli patlama oluyor, bunun çözümü basit, kaynağı bulunmalı,” diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Fatih Özkulaksız isimli bir başka esnaf ise “6 aydır elektrik düzelmedi. Her iki günde bir elektrik gidiyor, kiralarımızı ödeyemeyecek duruma geldik. Çözüm istiyoruz, başka istediğimiz bir şey yok,” diyerek durumu açıkladı.

Elektrik kablolarının açık olması ise tehlikenin altını çiziyor. Olay yerinin üstü açık ve güvenlik önlemleri yetersiz görünüyor. Bölgede yaşayanlar, BEDAŞ’tan kalıcı bir çözüm bekliyor.

Küçükçekmece istanbul 3-sayfa İstanbul Enerji 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP