DOLAR 34,2396 0.05%
EURO 37,0584 0.09%
ALTIN 3.020,260,95
BITCOIN 23122520.94872%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:40

YATSIYA KALAN SÜRE

Küçükçekmece’de Uluslararası VEX Robotics Turnuvası Coşkusu
3 okunma

Küçükçekmece’de Uluslararası VEX Robotics Turnuvası Coşkusu

ABONE OL
Ekim 22, 2024 07:47
Küçükçekmece’de Uluslararası VEX Robotics Turnuvası Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak amacıyla Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvasına ev sahipliği yaptı. İki gün süren turnuvaya 90 robot takımı ve toplamda 700 öğrenci katılarak ortaokul ve lise kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.

Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvaya; İstanbul’un yanı sıra Ankara, Antalya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Samsun, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere toplam 10 ilden öğrenciler katıldı.

‘VEX ROBOTİK TURNUVALARINA ÖNCÜ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ’

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan ve bu alanda öncü olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çebi, Belediye Bilgi Evleri, Çocuk Üniversitesi ve Gençlik Merkezi’nde verilen eğitimlerle ve her yıl düzenlenen VEX Robotics turnuvalarıyla, Küçükçekmece’de yazılım ve tasarım alanında daha da ileriye gitmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin uluslararası yarışmalara katılma ve yurtdışında eğitim görme gibi fırsatlardan yararlanabildiğini belirtti.

90 ROBOT TAKIMI, 700 ÖĞRENCİ REKABET ETTİ

Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası, 700 öğrenciye robot, mühendislik, yazılım ve tasarım becerilerini sergileme imkanı sundu. Turnuva, rekabet dolu bir ortamda geçti.

Küçükçekmece ilçesinden, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi ile Halkalı Gençlik Merkezi’nden iki takım da turnuvaya katıldı. Bilgi Evi ve Çocuk Üniversitesi takımı, rakiplerini geride bırakarak Robot Becerileri kategorisinde üçüncülük elde etti. Turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Küçükçekmece Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Yerel Haberler Kültür Sanat Küçükçekmece Etkinlikler Teknoloji İstanbul Yazılım Eğitim Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.