DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Küçükçekmece Belediyesi Gençlere Ücretsiz Gezi Düzenliyor
8 okunma

Küçükçekmece Belediyesi Gençlere Ücretsiz Gezi Düzenliyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:31
Küçükçekmece Belediyesi Gençlere Ücretsiz Gezi Düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmeceli Gençler İçin İstanbul’un Tarihi ve Kültürel Mekanlarına Ücretsiz Geziler

Küçükçekmece Belediyesi, 15-30 yaş aralığındaki gençlerin İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz gezi programları düzenliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen gezilerde, Florya Atatürk Deniz Köşkü, Havacılık Müzesi, Kedi Müzesi, Aşiyan Müzesi, Panorama 1453, Rami Kütüphanesi, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Sultanahmet ve Ayasofya Camii gibi önemli mekanlar ziyaret ediliyor.

Küçükçekmece’de ikamet eden 15-30 yaş aralığındaki tüm gençler, kontenjanın sınırlı olması nedeniyle başvuru yapmaları durumunda bu gezilere katılabilirler. Başvuru yapmak isteyenlerin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf ile Halkalı’da bulunan Gençlik Merkezine kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Gençlik Merkezine kayıt yaptıranlar, sadece gezi programlarından değil, aynı zamanda spor salonu, kütüphane ve bilişim sınıflarından da ücretsiz olarak yararlanabilirler.

“GENÇLİK MERKEZİ’NİN BÜTÜN İMKANLARINDAN FAYDALANIYORUM”

Geziye katılan Gençlik Merkezi öğrencilerinden Aslı Nazlı Erkeman, “Benim için çok keyifli ve eğlenceliydi. Hem Dolmabahçe Sarayı’nı hem de Yıldız Sarayı’nı gezdik ve her ikisi de büyüleyiciydi. Gençlik Merkezi öğrencisiyim ve oradaki bütün imkanlardan faydalanıyorum. Bizlere böyle imkanlar sağladığı için Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerden Edanur Sazlar ise “Gezi, kitapta teorik olarak işlediğimiz konuları yerinde öğrenebilme ve gözlemleyebilme açısından güzel bir avantaj sağladı. Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün vefat ettiği odayı gördüğümde çok duygulandım. Ayrıca bizim için milli duygularımıza dokunan güzel bir deneyim de oldu” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Küçükçekmece Belediyesi Dolmabahçe Sarayı Rami Kütüphanesi Küçükçekmece Sultanahmet İstanbul Gençlik kedi Spor Kültür Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP