DOLAR 34,2058 -0.06%
EURO 37,5741 0.23%
ALTIN 2.886,580,60
BITCOIN 2084855-1.69707%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:39

AKŞAMA KALAN SÜRE

Küçükçekmece 2’nci Kitap Günleri Sona Erdi
8 okunma

Küçükçekmece 2’nci Kitap Günleri Sona Erdi

ABONE OL
Ekim 8, 2024 08:48
Küçükçekmece 2’nci Kitap Günleri Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği 2’nci Kitap Günleri sona erdi. Sefaköy Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen ve festival havasında geçen etkinlik, Türk edebiyatının ve yazın dünyasının 70’e yakın yazarını ağırladı. Yayınevleri Birliği (YAYKOOP) ile iş birliği içinde düzenlenen ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda, ‘Askıda Kitap’ kampanyası yoğun ilgi gördü.

9 gün süren fuarın son gününde Adnan Özyalçıner, C.Hakkı Zariç ve Güney Özkılınç, edebiyat söyleşileriyle okuyucularla buluştu. İlber Ortaylı, Merdan Yanardağ, Serhan Kansu, Murat Menteş, Tansu Özcan, Serhan Asker, Barış İnce, Şeyhmus Diken, Mehmet Erte, Betül Kanbolat ve Zülal Kalkandelen gibi isimler de fuara katıldı. Çocuklar için çeşitli ve eğlenceli atölye etkinlikleri ve imza günleri düzenlendi.

‘Küçükçekmece’de Kitap, Kitapta Hayat Var’ sloganıyla düzenlenen ikinci Kitap Günleri’nde kitaplar sadece fuar alanında değil, metrobüslerde, parklarda ve ağaçlarda da vatandaşlara sunuldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ‘Askıda Kitap’ projesi, hiçbir okurun kitapsız kalmamasını amaçlıyordu.

‘KİTAP GÜNLERİ’Nİ GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, etkinliğin kültürel zenginliği artırmak ve paylaşmak için büyük önem taşıdığını belirtti. “9 gün boyunca değerli yazarlar, fikir insanları ve yayınevleriyle buluşma fırsatı yakaladık. Onların eserleri, bize yeni dünyaların kapılarını araladı. Küçükçekmecelilerin yoğun ilgisi bizleri mutlu etti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, katılımcı yayınevlerine, yazarlarımıza ve kitapseverlere teşekkür ediyorum. İkincisini düzenlediğimiz Kitap Günleri’ni geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Küçükçekmece Belediyesi Kültür Sanat Küçükçekmece Edebiyat Etkinlik Kültür Eğitim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP