DOLAR 34,1238 0.29%
EURO 38,1562 0.22%
ALTIN 2.878,051,74
BITCOIN 2146192-0.61624%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

KTÜ Rektörü: Köklü bir üniversiteyiz, bir marka değerimiz var
5 okunma

KTÜ Rektörü: Köklü bir üniversiteyiz, bir marka değerimiz var

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:32
KTÜ Rektörü: Köklü bir üniversiteyiz, bir marka değerimiz var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin köklü bir geçmişe sahip olduğunu, yetkin akademisyen kadrosuyla birçok öğrenci yetiştirdiğini ve marka değeri taşıdığını vurguladı.

KTÜ Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında dört yıllık çalışmalarını değerlendiren Çuvalcı, üniversitenin gelişimi, öğrenci sayısı, akademik ve idari personel sayıları hakkında bilgi paylaştı.

Çuvalcı, üniversitede 95 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu belirtti ve 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 29 bin civarında öğrenciye eğitim verdiklerini, bunlardan 1678’inin yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

Üniversitenin bünyesinde bulunan akademik personelin ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler verdiğini belirten Çuvalcı, akademisyenleri şehir, bölge ve ülke problemlerini çözmeye teşvik ettiklerini ifade etti. Üniversiteye gelen talep, danışmanlık ve eğitim analiz talebinin 2020’de 604, 2023’te ise 1082’ye çıktığını, bu taleplerin Trabzon, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Düzce gibi illerden geldiğini belirtti.

KTÜ Farabi Hastanesi’nde bir yıl içerisinde 763 bine yakın kişiye sağlık hizmeti verildiğini belirten Çuvalcı, Trabzon’un nüfusunun 780 bin olduğunu ve bunun anlamına geldiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizminde yürüttüğü çalışmada ise 5 bin 971 hastaya hizmet verildiğini ve 62 ülkeden 19 milyon 140 bin lira civarında bir gelir elde edildiğini belirtti.

Yeni kayıt döneminde öğrencilerin neden KTÜ’yü tercih etmesi gerektiği sorusuna yanıt veren Çuvalcı, üniversitenin köklü bir geçmişe sahip olduğunu, yetkin akademisyen kadrosuyla birçok öğrenci yetiştirdiğini ve marka değeri taşıdığını tekrarladı. Kampüsün doğal bir arboretum olduğunu, havaalanına yürüme mesafesinde olduğunu, KYK yurtlarında kontenjan problemi olmadığını, spor ve kültürel faaliyetlerin çok yaygın olduğunu ve etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. KTÜ’nün sadece eğitim öğretimi değil, sosyalleşme yeri olduğunu vurgulayan Çuvalcı, üniversitenin sadece diploma alınan bir yer değil, TEKNOFEST ekiplerine de ev sahipliği yaptığını söyledi.

Çuvalcı, ayrıca KTÜ’de gerçekleştirilecek rektörlük seçimlerinde aday olanlara başarılar diledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Hamdullah Çuvalcı Karadeniz Rektör Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP