DOLAR 34,2653 0.01%
EURO 36,9661 -0.1%
ALTIN 3.030,530,10
BITCOIN 2273992-1.14473%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:50

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kriptik hamilelik nedir, nasıl anlaşılır?
9 okunma

Kriptik hamilelik nedir, nasıl anlaşılır?

ABONE OL
Ekim 22, 2024 07:45
Kriptik hamilelik nedir, nasıl anlaşılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Antalya Havalimanı’nda yaşanan olay, bir engelli tuvaletinde bulunan yeni doğmuş bir bebeğin terk edilmesiyle ilgiliydi. Rus uyruklu Ekaterina Burnazkina’nın bebeği terk ettiği iddia edildi ve hem kendisi hem de annesi gözaltına alındı. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri dava dosyasına eklendi.

Ailenin gönüllü avukatı Ayşegül Kübra Polat, anne-kızla görüştüğünü belirtti ve genç kızın ‘kriptik hamilelik’ yaşadığını iddia etti. Bu olayın ardından, kriptik hamileliğin ne olduğu ve nasıl fark edilebileceği merak konusu oldu.

Olay, 13 Ekim Pazar akşamı, bir engelli tuvaletinde temizlik görevlisi tarafından bulunan yeni doğmuş bir bebeğin terk edilmesiyle başladı. Polis tarafından yapılan araştırmada, bebeğin 12 dakika önce Ekaterina Burnazkina tarafından terk edildiği tespit edildi. Ekaterina Burnazkina ve annesi, pasaport kontuarlarına giderek ülkeden çıkış işlemleri yaptırmaya çalışırken, Antalya Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yenidoğan bebek hastaneye kaldırılırken, Ekaterina Burnazkina da tedavi için başka bir hastaneye götürüldü.

Kriptik gebelik hakkında:

Kriptik gebelik, kişinin neredeyse son üç ayına kadar hamileliğin farkında olmadığı ve herhangi bir belirti yaşamadığı bir durumdur. Bu durum, bebeğin gelişiminde sorunlara ve komplikasyonlara yol açabileceğinden, erken doğum veya düşük riski taşımaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP