DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Kremlin'den 'Durov' mesajı: Dava siyasi zulme dönüşmemeli | Dış Haberler
16 okunma

Kremlin'den 'Durov' mesajı: Dava siyasi zulme dönüşmemeli | Dış Haberler

Kremlin, Fransa tarafından kefaretle serbest bırakılan Telegram'ın kurucusunun hala bir Rus vatandaşı olduğunu ve yargılamanın 'siyasi bir işkenceye' dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 10:45
Kremlin'den 'Durov' mesajı: Dava siyasi zulme dönüşmemeli | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’ya ayak bastıktan saatler sonra gözaltına alınmış, bugün ise kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 5 milyon euroluk kefaletle serbest bırakılan Durov’un durumu Kremlin tarafından da yakından takip edildiğini ve davasının siyasi bir boyut kazanmaması gerektiğini belirten bir açıklama ile duyurulmuştur.

Kremlin, Durov’un gerekli tüm yasal savunma haklarına sahip olduğunu vurgulayarak, gerektiğinde kendilerinin de destek vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir. “Durov Rusya doğumlu ve hala Rus vatandaşıdır” diyen Kremlin, Durov’un davasını yakından takip edeceğini belirtmiştir.

SUÇLAMALAR NELER?

Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov’a yöneltilen suçlamalar arasında yasadışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve yetkililere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlamaların yer aldığını belirtmiştir.

Beccuau, Durov’un 8 Temmuz’da, Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yürütülen “X” soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını ve 12 ayrı suçla ilgili olarak soruşturma yürütüldüğünü belirtmiştir.

Durov’un avukatı ise, bir sosyal medya platformunun sahibi olmanın, platformda işlenen her türlü suçtan sorumlu tutulması için bir gerekçe olmadığını savunarak bu iddiayı “tamamen saçma” olarak nitelemiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP