DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149520-0.44378%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

KPSS’ye giren adayın kimlik fotoğrafıyla benzerliği tartışma yarattı
17 okunma

KPSS’ye giren adayın kimlik fotoğrafıyla benzerliği tartışma yarattı

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:47
KPSS’ye giren adayın kimlik fotoğrafıyla benzerliği tartışma yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumuna katılan Alpaslan Şahin Kesik, sınav öncesi ve sınav sırasında stresli anlar yaşadı. 4 yıl önce değiştirdiği kimlik fotoğrafı, sınav giriş belgesindeki fotoğrafıyla ve kendi görünümüyle uyuşmayınca, sınav görevlileri Kesik’i tanımakta zorluk çekti.

Kesik, sınav görevlisinin kimliğine ve kendisine dikkatlice bakmasından sonra bir sorun olduğunu fark etti. Kimliğindeki fotoğrafın kendisine benzemediğini kabul eden Kesik, sınavda yaşadığı zorluklar nedeniyle tedirgin olduğunu dile getirdi. Sınav görevlilerinin kendisini tanımakta yaşadıkları zorluk nedeniyle sınavın geçersiz sayılmasından endişelendiğini ifade eden Kesik, sınav sonrası biyometrik görüntüsü alındı ve ÖSYM’den gelecek haberi bekliyor.

“Kimliğime baktığımda ben de gerçekten kendime benzemediğimi fark ettim” diyen Kesik, “Sıradan bir vatandaş gibi biz de sınava girdik. Yani böyle bir şey beklemiyordum ben de açıkçası. Görevli memur bir kimliğime birde bana bakmaya başladı, baktıktan sonra herhalde bir sorun var kanaatine vardı. Kimliğime baktım ben de gerçekten kendime benzemediğimi fark ettim. Ben de tedirginlik yaşamaya başladım. Bu konular üzerine ısrar edince işte bu sen değilsin falan gibisinden konuşunca, herhangi bir prosedür varsa bu prosedürü uygulayalım ben razıyım ya bu kişi benim dedim. Sınava başladık, sınav aralarında gelmeye başladı sınavdan sonra çıkma işte birkaç evrak var onları dolduracağız falan dedi. Yarım saat sonra salon görevlisi geldi fısıldaşmalar şeklinde ilerliyor sohbet, salon görevlisi geldi ona dedim sınav bitsin ondan sonra prosedür neyse ona göre hareket ederiz dedim” şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Kesik, sınav sonrası yaşadığı olayların sınav esnasında değil de sonrasında yaşanmasını tercih edeceğini belirterek, “Olay tamamen benle alakalı ama bu olayların sınav esnasında değil de sınavdan sonra yaşanmasını tercih ederdim” dedi. “Sınav bitti, sen çıkma kal dedi ve yine uyarısını yaptı. Aslında memur 50 yaşlarında bu konularda tecrübesi olması gerekirken biraz panik gibiydi benden daha çok panikti. Ben rahatım çünkü fotoğraftaki kişi benim yani başkası değil. Sınav bitti ondan sonra salon görevlisi geldi, ismini ve TC’ni kameraya karşı oku dediler, yandan poz ver dediler ve arkadan poz ver dediler böyle bir olay yaşadım. O olayın ironi tarafı da sınav esnasında optikler dağıtılıyordu bana başkasının optiğini verdi ben de bu sefer dedim bu kişi gerçekten ben değilim, adam meğerse yanlış taraftan dağıtmaya başlamış optikleri. Böyle de gülünç bir olay oldu. Yaklaşık 4 yıl önce değiştirdim fotoğrafımı, ben de olayın farkında değildim aslında görevli memurun da bir suçu yok burada benim güncelleyerek girmem gerekiyordu fotoğrafımı. Umarım kabul edilir çünkü fotoğraftaki kişi benim prosedür, nedir ne gerektirir onu bilemem ama kişi benim yani başkası değil.” ifadelerini kullandı.

Sınav görevlileri de Kesik’i tanımakta zorlanınca sınıfın diğer öğrencileri de olaya dahil oldu. Bir öğrenci, Kesik’in fotoğrafını inceleyerek, “kaşlarınız benziyor” derken, bir diğer öğrenci “gözleriniz benzemiyor” diye karşılık verdi. Öğrenciler arasında geçen bu komik diyaloglar, sınavın stresli atmosferine biraz olsun neşe katmış oldu. – HATAY

hatay Ösym KPSS Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP